GourmetCoffee Specialty - Mexiko SV Kitos 250g

13,90 €
S DPH

Vynikajúca sladká pražená káva na každodenné pitie. Chuťový profil: červená čerešňa a mango s horkou čokoládou a smotanou

Chcete kávu namlít?
Nie je na sklade

Odporúča nás 98% zákazníkov

Doprava zdarma nad 79€

Všetko skladom

 

Káva pražená každý týždeň

Kyslosť
stredná
Stupeň praženia

Chuťový profil: červená čerešňa a mango s horkou čokoládou a smotanou

Nadmorská výška: 1600 m

Spôsob spracovania: Red Honey (na zrnách zostáva trochu čerešne, ktorá dodáva káve po vysušení jej charakteristickú sladkosť)

Lokalita: Tomatlan, Veracruz, Mexiko

Rozmanitosť: Kostarika a Kolumbia

Majiteľ: Dam Reyes

Balenie: 250 g

Dovozca: Falcon Coffees

Pražiareň: Beansmith

Čo je kávová špecialita pre labužníkov?

Je to skutočná špeciálna káva, ktorú pre nás starostlivo vybrala a upražila vybraná pražiareň Beansmith. Existuje mnoho definícií, jedna z tých konkrétnejších od SCA (Select Coffee Association) uvádza, že ide o kávy, ktoré v odbornom hodnotení dosiahli aspoň 80 bodov zo 100 a nemajú presne uvedené chuťové chyby. Pri našich vybraných kávach nájdete aj 100 % transparentnosť (farmy, dovozca, pražiareň a predajca).

Čím sa líšia naše výberové kávy?

Neočakávajte výraznú horkosť kávy, pretože je pražená ľahšie ako bežné kávy. Spravidla v nich nájdete viac ovocných príchutí. Všetky naše kávy sú primárne určené na domácu prípravu ako filtrovaná káva, ale to neznamená, že nemôžu byť zaujímavé v moka kanvici.

Informácie od poľnohospodára

Projekt Kitos Cafe sa začal v roku 2018 na rodinnej farme Finca del Cerro de Chiltepec Dam Reyes. Je to farma, ktorá sa nachádza na vrchole kopca v hornatej oblasti na hranici medzi mestami Tomatlán a Coscomatepec. Vyniká tým, že je to oblasť plná vegetácie s krásnym výhľadom na okolité mestá. Poľné práce na tejto farme sa vykonávajú veľmi disciplinovane, so zameraním na vytváranie a udržiavanie prirodzeného ekosystému oblasti, čím sa dosahuje vysoká kvalita kávy, ktorá bola ocenená ako jedna z najlepších káv v Mexiku. Dam v súčasnosti vedie celkovú iniciatívu spoločnosti Kitos spolu so svojím partnerom Hugom.

Táto šarža spracovaná metódou červeného medu pozostáva z kostarických a kolumbijských odrôd. Čerešne sa selektívne zbierajú, zbavujú sa bobúľ a potom sa rozprestierajú na vyvýšených afrických lôžkach, kde sa sušia na slnku. Proces Red Honey zanecháva na zrnách vrstvu slizu, ktorá na slnku karamelizuje a dodáva káve hĺbku chuti a sladkosť. Čas sušenia sa starostlivo kontroluje a závisí od arómy a tvrdosti, ktorú zrná získajú počas procesu sušenia.

2109 8594206182285

Tabuľka dát

Kyslosť
stredná
Stupeň praženia

Špecifické referencie

ean13
8594206182285

Recenzie (0)