Pre správne fungovanie nášho e-shopu (nastavenia ochrany osobných údajov)

Súhlas nám umožňuje pracovať na vylepšovaní celej stránky, aby ste sa nemuseli neustále prihlasovať, aby vyhľadávanie fungovalo správne a aby ste vďaka personalizácii nedostávali reklamy na niečo, čo vás nezaujíma a čo ste nikdy nevideli. Na to potrebujeme váš súhlas na spracovanie súborov cookie.

Kliknutím na "Rozumiem" súhlasíte s tým, aby sme mohli používať analytické a reklamné súbory cookie tretích strán.

S vašimi údajmi budeme zaobchádzať s rešpektom. Svoj súhlas môžete kedykoľvek odvolať alebo zmeniť. Ďakujeme!

Rozumiem Prispôsobte si
Prijať vybrané súbory cookie

Čas prípravy Yerba maté: 1-2 minúty

Objem: 350ml (používaní väčších kalabasu neodporúčame)

Množstvo: 70g (cca 1 / 2-2 / 3 nádoby)

Návod ako na prípravu Yerba maté v kalabasu

  1. Nádobu naplníte asi do 2/3 Yerba maté. Pre 350ml je to cca 70g Yerba maté.
  2. Pivníc drobné čiastočky čaju Yerba maté do spodu a do strany. Urobíte to tak, že zakryte dlaňou nádobu, otočte ju do horizontálnej polohy a jemne zatrepte. Potom dajte nádobu späť do pôvodnej polohy, aby Yerba maté zostalo pod uhlom 45 °. Tým zaistíte, že sa bombilla (slamku) neupchá.
  3. Následne dajte bombillu (slamku) do časti, kde nie je maté.
  4. Najskôr zalejte trochou teplej vody (okolo 50 ° C) a nechajte ju vsiaknuť úplne do maté.
  5. Neskôr dolejte zvyšok vody cca 70 - 80 ° C teplú do miesta, kde je bombilla, a už môžete sať cez bombillu. Po doliatie vody už nápoj nemiešajte.
  6. Po vypití až na dno môžete Yerba maté znovu doplniť teplou vodou a to aj niekoľkokrát.
  7. Prvý nálev čaju je veľmi silný. Potom si už len môžete užívať váš nápoj.

!! TIP pre jednoduchú PRÍPRAVU: Čaj Yerba maté možno tiež pripravovať pomocou french press , nasypete bane Yerba maté, zalejete horúcou vodou a po cca minúte stačíte sitko a máte hotovo.

Vyberte si kvalitnú kávu, mlynček, kávovar, french press, moka kanvicu (koťogo), dripper, džezvu a ďalšie.

Dominik Škoda
Autor článku: Ing. Dominik Škoda
Majiteľ a riaditeľ spoločnosti GourmetKava s.r.o. prevádzkujúcej 15 rokov e-shop s čerstvo praženou kávou a príslušenstvom na alternatívnu prípravu kávy. Držiteľ prestížneho certifikátu Barista Skill Foundation od The Specialty Coffee Association. Ale aj milovník prírody a hudby.