Pre správne fungovanie nášho e-shopu (nastavenia ochrany osobných údajov)

Súhlas nám umožňuje pracovať na vylepšovaní celej stránky, aby ste sa nemuseli neustále prihlasovať, aby vyhľadávanie fungovalo správne a aby ste vďaka personalizácii nedostávali reklamy na niečo, čo vás nezaujíma a čo ste nikdy nevideli. Na to potrebujeme váš súhlas na spracovanie súborov cookie.

Kliknutím na "Rozumiem" súhlasíte s tým, aby sme mohli používať analytické a reklamné súbory cookie tretích strán.

S vašimi údajmi budeme zaobchádzať s rešpektom. Svoj súhlas môžete kedykoľvek odvolať alebo zmeniť. Ďakujeme!

Rozumiem Prispôsobte si
Prijať vybrané súbory cookie

Vietnamská káva má bohatú a delikátnu chuť, prekrásnu vôňu a spôsob jej prípravy je síce jednoduchý, ale pre mnohých exotický. Najčastejšie sa pripravuje pomocou v Ázii populárneho "Phin" filtra. Dôležité ale je, že si ju môžete pripraviť aj vo french presse alebo v bežnom prekvapkávači.

Čo budete potrebovať k príprave vietnamskej kávy?

Metóda prípravy pomocou kávového filtra Phin zaberie len pár minút a je vhodná pre všetkých, ktorí nemajú priestor pre kávovar. Príprava vám zaberie o pár minút menej ako z kávovaru, pobavíte sa pri tom a získate úžasnú chuť. Ak chcete, aby bola výsledná káva perfektná, tak pridajte ešte sladké kondenzované mlieko, ktoré zvýraznia chuť. Kávu môžete podávať aj ľadovú. Týmto spôsobom sa podáva v teplom vietnamskom podnebí. Stačí filter umiestniť nad pohári s ľadom alebo ľadovou drťou a získate tak osviežujúci nápoj.

>> Chceli by ste si vietnamskú kávu zaobstarať? Pozrite sa na náš E-SHOP. Sme priamym dovozcom mnohých značiek, a tak držíme najnižšie ceny na trhu.

Návod ako pripraviť vietnamskú kávu

  1. Odmerajte 3 mierne zaoblené čajové lyžičky alebo jednu veľkú lyžicu vietnamskej kávy a vložte do filtračnej komory.
  2. Dvakrát kliknite ľahko s filtrom a pritlačte vrchným sitkom, aby bola káva rovnomerne rozmiestnené.
  3. Zalejte 20 ml horúcej vody (najlepšie 96-100 ° C), ktorá zvlhčí kávu. Počkajte približne 20 sekúnd.
  4. Nalejte horúcu vodu do filtra až po okraj.
  5. Nasaďte uzáver a nechajte kávu variť. (Vo vietnamských kaviarňach sa do šálky pred varením naleje sladké kondenzované mlieko.)
  6. Vietnamská káva sa varí 4-5 minút. (Ak prehltnete sklenený šálku, tak uvidíte, kedy bude káva hotová.)
  7. Zložte pokrievku, Otori ju a na nej položte filter is překapávacím tanierikom

A teraz si môžete užiť jedno z najlepších potešenie na Zemi. Vietnamskú kávu je možné podávať ako horúcu, tak ľadovú.

Videonávod k príprave vietnamskej kávy

Dominik Škoda
Autor článku: Ing. Dominik Škoda
Majiteľ a riaditeľ spoločnosti GourmetKava s.r.o. prevádzkujúcej 15 rokov e-shop s čerstvo praženou kávou a príslušenstvom na alternatívnu prípravu kávy. Držiteľ prestížneho certifikátu Barista Skill Foundation od The Specialty Coffee Association. Ale aj milovník prírody a hudby.