Biely čaj

Názov biely čaj vznikol vďaka prítomnosti bielych chlpatých výhonkov, ktoré sú preň charakteristické. Chutí výnimočne jemne a mierne sladko. Všetky ponúkané čaje pochádzajú z malých produkcií a sú ručne zbierané na čajových plantážach. Podstatou spracovania je veľmi pomalé sušenie v chladnej a vetranej miestnosti. To nespôsobí oxidáciu enzýmov, čaj nezhnedne a nezmení svoju pôvodnú chuť.

Čínsky biely čaj sa na trhu vyskytuje zriedkavo, je vzácny, a preto aj drahší. Na prípravu bieleho čaju môžete použiť kanvice, ale aj frenchpress. Odborníci odporúčajú zalievať biely čaj vodou s teplotou do 80 ⁰C.


Najpredávanejšie produkty v kategórii




Zobrazuje sa 1-3 z 3 položiek
Filtrovať podľa
Výrobcovia
Cena
Filter