Pre správne fungovanie nášho e-shopu (nastavenia ochrany osobných údajov)

Súhlas nám umožňuje pracovať na vylepšovaní celej stránky, aby ste sa nemuseli neustále prihlasovať, aby vyhľadávanie fungovalo správne a aby ste vďaka personalizácii nedostávali reklamy na niečo, čo vás nezaujíma a čo ste nikdy nevideli. Na to potrebujeme váš súhlas na spracovanie súborov cookie.

Kliknutím na "Rozumiem" súhlasíte s tým, aby sme mohli používať analytické a reklamné súbory cookie tretích strán.

S vašimi údajmi budeme zaobchádzať s rešpektom. Svoj súhlas môžete kedykoľvek odvolať alebo zmeniť. Ďakujeme!

Rozumiem Prispôsobte si
Prijať vybrané súbory cookie

Je to jeden z najzdravších nápojov na svete. A to naozaj nie je prehnané! Ako často si doprajete zelený čas? A viete si ho správne pripraviť?

Zelený čaj v súčasnosti zaslúžene zastáva výsadné postavenie medzi takzvanými superpotravinami. Zdá sa, že čím viac sa o ňom dozvedáme, tým je pôsobivejší. Jeho široká škála blahodarných účinkov je dnes už zdokumentovaná vedeckými štúdiami a podľa overených zdrojov sa na celom svete ročne vypije neuveriteľných 600 000 ton sušených listov zeleného čaju.

Aké účinky stoja za popularitou nápoja, ktorý si ľudstvo vychutnáva už viac ako štyritisíc rokov? zelený čaj je predovšetkým

    Výrazný vplyv na zdravie ľudí, ktorí majú chuť do jedla, má aj tzv.
  • silný antioxidant;
  • schopný podporovať kognitívne funkcie;
  • účinný pri stimulácii spaľovania tukov;
  • účinný pri prevencii starnutia.

Ako pripraviť nápoj s toľkými blahodarnými účinkami zeleného čaju

Príprava zo sáčku

    Pri príprave nápoja sa používa tzv.
  1. Nalejte do šálky vodu s teplotou 80-85 °C. Aby ste nemuseli neustále používať teplomer, stačí, ak vodu, ktorá sa začala variť, necháte v šálke asi dve minúty vychladnúť.
  2. Najnovšie pridajte čajové vrecko a nechajte ho vylúhovať 3 minúty.
  3. Vyberte vrecúško a vychutnajte si zelený čaj.

Vyrobenie sypaného čaju

  1. Nalejte vodu s teplotou 80-85 °C do rýchlovarnej kanvice alebo french pressu. Postup chladenia prevarenej vody bude rovnaký ako pri predchádzajúcom popise.
  2. Do vody pridáme rozmiešaný zelený čaj, 1 čajovú lyžičku na každých 250-300 ml. Ak máte naozaj veľkú kanvicu, pridajte ďalšiu čajovú lyžičku, aby bol čaj dostatočne silný.
  3. Po troch minútach lúhovania čaj sceďte a podávajte.

Možno vás prekvapí, že v oboch prípadoch zelený čaj pridávate do vody, nie zalievate vodou. Pri zelenom čaji to má svoj dôvod. Vďaka tomu získate dokonalú chuť čaju bez nepríjemnej horkej príchute.

Pitie zeleného čaju je osobný rituál

A podľa toho by ste mali pristupovať aj k jeho príprave. Uvedené postupy berte ako odporúčania, možno zistíte, že niektoré druhy zeleného čaju je lepšie lúhovať kratší čas. Niektorí ľudia môžu uprednostňovať čaj, ktorý je mierne osladený medom alebo trstinovým cukrom. Dôležité je, aby ste si zelený čaj vychutnali.

Nebojte sa experimentovať a nájsť spôsob, ktorý vám poskytne najlepší zážitok z čaju.