⚡Tento týždeň sú moka kanvice Kaffia s 15% zľavou , neváhajte ⚡
Your cart is empty
Káva
Dos Mundos Brazília Rafael Vinhal 250g
Nová objavná edícia, ktorá roztopí všetkých milovníkov fermentovanej kávy.
Opuncia - liči - lieskový orech - jazmín
Odporúča nás 98% zákazníkov
Doprava zdarma nad 79€
Všetko skladom
Káva pražená každý týždeň
- Odporúčaná príprava
- Filtr
- Spôsob spracovania
- Honey
- Kyslosť
- stredná
- Stupeň praženia
- svetlé
- Kávovník
- 100% Arabica
Oblasť: Cerrado Mineiro, Minas Gerais
Farma: Fazenda Estrela a Fazenda Recanto
Farmár: Rafael Vinhal
Odroda: 100% arabica catuai 144
Spracovaniekávy: med - dvojitá fermentácia
Nadmorská výška: 980 - 2 500 m n. m.
Odporúčaná príprava: FILTER
Rodinná história je úzko spätá s kávou a začína sa pred viac ako 50 rokmi, keď Rafaelov starý otec (známy ako Seu Zico) zasadil prvé kávové semená. Od roku 2007 sa rodina špecializuje na pestovanie vybraných druhov kávy a zlepšovanie jej kvality a získala certifikáty Rainforest Alliance, 4C a Sertifica Minas. Sú hrdými členmi Brazílskej asociácie pre špeciálnu kávu (BSCA), čo svedčí o ich angažovanosti v odvetví špeciálnej kávy. Rafael je známy experimentátor a inovátor, ktorý hľadá nové spôsoby vytvárania jedinečných kávových zážitkov. Kombinuje rôzne techniky spracovania a fermentácie, aby vytvoril exkluzívne mikroloty s rozmanitými nuansami.
Spracovanie:
Táto odroda Catuai 144 prešla jedinečným spracovaním - dvojnásobnou fermentáciou medovej kávy. Po zbere a plávajúcom triedení boli čerešne podrobené 36-hodinovej fermentácii s kyslíkom, po ktorej nasledovalo rýchle chladenie studenou vodou - tzv. terminálny šok. Nasledovala druhá fáza fermentácie, anaeróbna, trvajúca 122 hodín, po ktorej nasledovalo lúpanie a sušenie na slnku počas 25 dní.
Odporúčaná príprava na V60: 15 g kávy, 260 ml, extrakcia 2:30 min.
Tabuľka dát
- Odporúčaná príprava
- Filtr
- Spôsob spracovania
- Honey
- Kyslosť
- stredná
- Stupeň praženia
- svetlé
- label
- Kávovník
- 100% Arabica