Fathers Coffee, Indonézia - Pegasing Anaerobic

17,90 €
S DPH

Ochutnajte skvelú indonézsku kávu Pegasing Anaerobic z ostravskej pražiarne výberovej kávy Father's Coffee.

Profil: ANANÁS - PAPÁJA - RUMOVO-SMOTANOVÁ PRÍCHUŤ

Chcete kávu namlít?
Nie je na sklade

Odporúča nás 98% zákazníkov

Doprava zdarma nad 79€

Všetko skladom

 

Káva pražená každý týždeň

Spôsob spracovania
Kyslosť
stredná
Stupeň praženia
stredné
Kávovník
100% Arabica

Umývacia stanica a farma pána Hendru a jeho rodiny je jedinečná v oblasti Pegasing, ktorá je známa konvekčným mokrým spracovaním kávy. Rodina sa do tejto oblasti presťahovala v roku 2006, keď kúpila pozemok a začala pestovať kávu.

Čoskoro začali skúmať starú literatúru a zhromažďovať informácie od iných pestovateľov v Indonézii, ktorí spracovávali kávu iným spôsobom ako praním. Chceli vyzdvihnúť jedinečné chuťové vlastnosti kávy a od roku 2010 experimentovali so spracovaním. Investovali do zariadenia a teraz spracúvajú kávu až 10 rôznymi spôsobmi. Založili tiež škôlku, kde pestujú odrodu Abyssinia, ktorá bola prvou odrodou pestovanou v Indonézii.

Táto káva bola spracovaná anaeróbnym spôsobom:

Kávové čerešne sa vložili do plastových vrecúšok, kde 48 hodín fermentovali bez prístupu vzduchu. Sušenie prebiehalo na vyvýšených záhonoch počas 20-25 dní v sušiacom stane s regulovanou teplotou a pravidelným striedaním. Káva sa potom dvakrát triedila na "hustom stole", ktorý pomáha odstrániť nezrelé čerešne, a nakoniec sa ešte dvakrát ručne vyberala.

Krajina.

Región: Pegasing

Farma: Tím Pegasing

Nadmorská výška: 1300 - 1500 m n. m.

Rozsah: Zmes odrôd

Spracovanie: Anaeróbna macerácia

Použitie: Filtrovaná káva

Father's Coffee Roastery
1630

Tabuľka dát

Spôsob spracovania
Kyslosť
stredná
Stupeň praženia
stredné
Kávovník
100% Arabica

Recenzie (0)