Naughty Dog - Valentínska edícia 200g
  • Znížená cena

Naughty Dog - Valentínska edícia 200g

13,79 €
11,90 € Ušetríte 14%
S DPH

Limitovaná valentínska edícia káv, ktorú si zamiluje každý! ♥

Príchuť: cukrová vata - Earl grey - kvet jazmínu

Chcete kávu namlít?
Nie je na sklade
The Naughty Dog

Odporúča nás 98% zákazníkov

Doprava zdarma nad 79€

Všetko skladom

 

Káva pražená každý týždeň

Odporúčaná príprava
Filtr
Spôsob spracovania
Premyté (washed)
Kyslosť
stredná
Stupeň praženia
svetlé
Kávovník
100% Arabica

Krajina pôvodu : MIX

Odroda: Geisha, Heirloom

Výrobca .

Nadmorská výška: MIX

Spracovanie: umývanie


Kolumbia GEISHA

Nadmorská výška: 1850 - 2040 m n. m.

Promyté

Dulce Misterio je jedným z našich najnovších dodávateľov, ktorý pochádza z úplne iného prostredia ako väčšina ostatných špecializovaných pestovateľov. So zmenou svetového poriadku, ktorú priniesla pandémia, jeho spoločnosť v roku 2020 skrachovala a on mal zrazu k dispozícii najcennejší zdroj - čas. Rozhodol sa splniť si svoj celoživotný sen: vyrábať najlepšiu kolumbijskú výberovú kávu.

V roku 2016 začal hľadať farmu, ktorá by spĺňala jeho požiadavky - najmä tie, ktoré sa týkali vlastností pôdy a nadmorskej výšky. V roku 2019 kúpil farmu neďaleko mesta Neira (Caldas), ktorá prekonala jeho očakávania - odtiaľ pochádza názov jeho podniku: Dulce Misterio (Sladké tajomstvo).

Káva sa zbiera len v optimálnej zrelosti. Na farme s ním pracuje vyškolený tím, ktorý mu pomáha pri zbere počas celého roka. Káva sa triedi ručne, pričom nezrelá káva sa odkladá bokom a potom sa spracováva oddelene. Káva sa potom umyje a naloží do plastových nádrží, kde sa čerešne 48 hodín fermentujú. Počas sušenia sa sledujú premenné, ako je teplota, ktorá nesmie klesnúť pod 38 °C, a vlhkosť, ktorú monitoruje osoba, ktorá meria kávu niekoľko hodín denne pomocou elektronického vlhkomeru.


Etiópia Bensa Damo

Nadmorská výška: 1860 - 2160 m n. m.

Spracovanie: pranie

Odroda: 74110, 74112 a 74158

Stanica Damo úzko spolupracuje s miestnymi farmármi. Počas pracovne náročnej sezóny zberu kávy od decembra do februára stanica zamestnáva viac ako 100 ľudí, čo prináša komunite veľmi potrebný príjem. Poľnohospodárom vypláca o 20 - 30 % vyššie ceny, než je priemer, čím uznáva hodnotu ich tvrdej práce.

Podľa tradičných postupov sa káva pestuje ekologicky v tieni pôvodných stromov. Keď sa čerešne zbavia šupiek, 48 až 72 hodín sa fermentujú v nádržiach. Po umytí sa suší 12 až 15 dní na vyvýšených afrických záhonoch.

Okrem produkcie vynikajúcej kávy stanica Damo minulý rok vybudovala 5 vidieckych škôl, ktoré ponúkajú mladým ľuďom vzdelávanie v oblasti kávy (spracovanie, distribúcia sadeníc atď.).


The Naughty Dog

Tabuľka dát

Odporúčaná príprava
Filtr
Spôsob spracovania
Premyté (washed)
Kyslosť
stredná
Stupeň praženia
svetlé
label
Kávovník
100% Arabica

Recenzie (0)