Your cart is empty
Káva
Fiftybeans Indonézia Sesongot 200g
Vychutnajte si túto ovocnú bombu plnú sviežosti, ktorá vás očarí svojou šťavnatou chuťou.
Tropické ovocie - broskyne - kvety - kakao
Odporúča nás 98% zákazníkov
Doprava zdarma nad 79€
Všetko skladom
Káva pražená každý týždeň
- Odporúčaná príprava
- Filtr
- Spôsob spracovania
- Suché (natural)
- Kyslosť
- vyššia
- Stupeň praženia
- svetlé
- Kávovník
- 100% Arabica
Čo hovorí o tejto káve Roman Nejedlý, pražiar z Fiftybeans?
Aulia Kahfi začal svoju pracovnú kariéru ako hľadač minerálov, ale to sa zmenilo, keď zdedil kávovú farmu Rakyat. Úplne prepadol výberovej káve a teraz je z neho vášnivý farmár, ktorý skúša najnovšie metódy spracovania čerešní.
Vybranú šaržu spracováva metódou anaeróbnej fermentácie. Po zbere sa čerešne umiestnia do plastových sudov, v ktorých kvasia 24 hodín. Vzhľadom na vysokú vlhkosť a teplotu v Indonézii musia byť sudy s kávou počas fermentácie v uzavretej miestnosti s kontrolovanou teplotou, inak by sa čerešne mohli poškodiť tvorbou alkoholu.
Po upražení tejto kávy sa používa pražička Loring S15 Falcon, ktorá využíva konvekciu alebo horúci vzduch ako hlavný zdroj rozptylu tepelnej energie. To umožňuje veľmi precízne spracovanie chuťových nuáns tejto kávy, čím sa zachováva jej vysoká šťavnatosť a sladkosť.
Zrnkovú kávu spotrebujte najskôr 7 dní po dátume praženia. Po 1. otvorení odporúčame balenie kávy "vyvetrať" aspoň 4 hodiny, aby sa zabránilo horkým chuťovým tónom.
Krajina.
Nadmorská výška: 1300 m n. m.
Odroda: Zmes
Spracovanie: Natural