Beansmiths Kostarika Las Lajas 250g
  • Znížená cena

Beansmiths Kostarika Las Lajas 250g

13,89 €
12,90 € Ušetríte 7%
S DPH

Každá šálka tejto kávy je nezabudnuteľnou cestou plnou pôžitku.

Brusnicový čaj - Ibiškový čaj - Panela

Chcete kávu namlít?
Skladom > 5 ks , doručenie u Vás 7.05.
Množstvo

Beansmith's

Odporúča nás 98% zákazníkov

Doprava zdarma nad 79€

Všetko skladom

 

Káva pražená každý týždeň

Odporúčaná príprava
Filtr
Spôsob spracovania
Honey
Kyslosť
stredná
Stupeň praženia
svetlé
Kávovník
100% Arabica

Krajina.

Farma: Las Lajas

Odroda: Caturra / Catuai

Nadmorská výška: 1500 - 1700 m n. m.

Provincia Alajuela, Sabanilla

Kyslosť: Stredná kyslosť

Skóre pri kupovaní: 86,75

Spôsob spracovania: čierny med

Odporúčaná príprava: Filter

V roku 1988 po smrti otca Oscara Chacóna zdedilo jeho šesť detí 50 hektárov pôdy. Odvtedy sa súrodenci Chacónovci rozhodli zmeniť systém výroby kávy a sústrediť sa na ochranu životného prostredia, poskytovanie stabilných pracovných miest pre svojich zamestnancov a udržiavanie kávového dedičstva v rodine a komunite.

Všetka káva pestovaná v Las Lajas pochádza výlučne od rodiny Chacón. Priemerná rozloha farmy je 100 hektárov s priemernou úrodou 30 fanegas na hektár (jeden fanegas zodpovedá 46 kg kávových zŕn). Pôda na farme pochádza zo sopečnej činnosti.

Farma využíva rôzne druhy drevín, najmä strukoviny, ktoré účinne pomáhajú absorbovať dusík zo vzduchu a prenášať ho do pôdy. Pre potreby rodiny sa pestujú aj miestne dreviny, ako sú banány, platany a pomaranče. Hlavným hnojivom je organické hnojivo podobné kompostu, ktoré sa vyrába z dužiny kávových zŕn a iného odpadu z blízkych mlynov. Toto hnojivo sa ďalej obohacuje vápnením a minerálnymi látkami, ako jeK-Mag (zmes draslíka, horčíka a síry). Farma je neustále zapojená do agroekologického procesu s výsadbou tiennych stromov.

Zber sa vykonáva ručne, pričom sa starostlivo zbierajú len 100 % zrelé čerešne s vysokým obsahom Brix (cukrov). Tento proces sa opakuje denne od decembra do konca februára. Okrem toho sa v mlyne oddeľujú šarže podľa odrôd a poľnohospodárskych podnikov, čo umožňuje vytvárať špeciálne mikrošarže.

Naša medová mikrolota, to je medový proces, pri ktorom sa musia pomlieť červené kávové zrná. Po rozvláknení sa prenesú do afrických lôžok. Počas prvých dvoch dní sa so zrnami nehýbe, ale potom sa začnú pravidelné presuny (3 až 4-krát denne), aby sa znížila vlhkosť kávy. Tento proces trvá približne 15 až 20 dní.

Beansmith's
2391
40 položky

Tabuľka dát

Odporúčaná príprava
Filtr
Spôsob spracovania
Honey
Kyslosť
stredná
Stupeň praženia
svetlé
label
Kávovník
100% Arabica

Recenzie (0)