Beansmiths Burundi Kibingo Oro 250g

13,90 €
S DPH

Exotická káva spracovaná inovatívnou metódou, ktorá vyniká bohatým a neodolateľným chuťovým profilom. Slivka - ibištek - portské víno

Chcete kávu namlít?
Skladom > 5 ks , doručenie u Vás 8.5.
Množstvo

Beansmith's

Odporúča nás 98% zákazníkov

Doprava zdarma nad 79€

Všetko skladom

 

Káva pražená každý týždeň

Odporúčaná príprava
Filtr
Spôsob spracovania
Anaeróbne
Kyslosť
stredná
Stupeň praženia
svetlé
Kávovník
100% Arabica

Krajina: Burundi

Farma: Kibingo Oro

Odroda: Bourbon

Nadmorská výška: 1700 - 1900 m

Oblasť: Kayanza

Kyslosť: Stredná kyslosť

Skóre pri kupovaní: 88

Spôsob spracovania: Anaeróbne sušenie s kvasinkami

Odporúčaná príprava: Filter

Kibingo spolupracuje s 3 515 registrovanými pestovateľmi kávy, ktorí sa nachádzajú na 18 kopcoch v regióne. Títo všetci sú členmi pracoviska Greenco a sú rozdelení do skupín po 30, pričom každá skupina má svojho manažéra farmy. Títo vedúci fariem pôsobia ako hovorcovia, ktorí uľahčujú komunikáciu a organizáciu s práčovňou.

Kibingo je vybavené 10 fermentačnými nádržami, 2 namáčacími nádržami a sušiacim poľom so 165 sušiacimi stolmi a 4 predsušiacimi stolmi. Denne môže spracovať až 750 000 kg čerešní. Na stanici môžu poľnohospodári získavať organické hnojivo z kompostovanej kávovej drviny. Na podporu obnovy fariem môžu pestovatelia získať v pracej stanici lacné a dotované kávové sadenice. Každá stanica má na tento účel vlastnú škôlku a podieľa sa aj na viacerých projektoch pomoci a podpory poľnohospodárov vrátane projektu chovu hospodárskych zvierat a viacerých projektov Farmer Hub zameraných na posilnenie družstiev a zvýšenie výnosov.

Počas sezóny zberu sa všetka káva zbiera ručne. Väčšina rodín málen 200 až 250 stromov a zber vykonávajú takmer výlučne členovia rodiny. Čerešne sa fermentujú pomocou kvasiniek Cima od francúzskej spoločnosti Lalcafe počas 36 hodín. Potom sa prenesú na sušiace stoly, kde sa sušia 2 až 3 týždne. Počas sušenia sa čerešne pravidelne triedia a preosievajú. Proces sušenia prebieha od východu do západu slnka, pričom v prípade nepriaznivého počasia sa môžu prikryť plachtou. Vlhkosť sa starostlivo kontroluje a čerešne s nedostatkami sa odstraňujú. Po vysušení sa káva zabalí a uskladní. Každú dávku posudzuje tím odborníkov spoločnosti Greenco, ktorí sledujú stanicu, dátum a kvalitu. Celý proces sa starostlivo dokumentuje, aby sa zachovala vysledovateľnosť.

Beansmith's
2397 8594206183466
43 položky

Tabuľka dát

Odporúčaná príprava
Filtr
Spôsob spracovania
Anaeróbne
Kyslosť
stredná
Stupeň praženia
svetlé
label
Kávovník
100% Arabica

Špecifické referencie

ean13
8594206183466

Recenzie (0)