Kakaové bôby Jordis 130g
Pražené kakaové bôby - zaujímavá pochúťka. Ochutnajte, z čoho je čokoláda vyrobená.
Pražené kakaové bôby - zaujímavá pochúťka. Ochutnajte, z čoho je čokoláda vyrobená.
Pre správne fungovanie nášho e-shopu (nastavenia ochrany osobných údajov)Súhlas nám umožňuje pracovať na vylepšovaní celej stránky, aby ste sa nemuseli neustále prihlasovať, aby vyhľadávanie fungovalo správne a aby ste vďaka personalizácii nedostávali reklamy na niečo, čo vás nezaujíma a čo ste nikdy nevideli. Na to potrebujeme váš súhlas na spracovanie súborov cookie. Kliknutím na "Rozumiem" súhlasíte s tým, aby sme mohli používať analytické a reklamné súbory cookie tretích strán. S vašimi údajmi budeme zaobchádzať s rešpektom. Svoj súhlas môžete kedykoľvek odvolať alebo zmeniť. Ďakujeme! |
Rozumiem Prispôsobte si |
Prijať vybrané súbory cookie |
Your cart is empty
Ceremonial Cocoa Criollo - ručne vyrábaná tabuľka čokolády z kakaovej hmoty odrody Criollo.
"Kúpili sme fazuľu od farmára Senora Felipeho, dali sme ju spracovať v jeho malej továrni a ručne vyrobili tabuľky čokolády.
Kakao Criollo je pôvodná odroda, ktorá nie je veľmi úrodná, ale veľmi aromatická. V Peru je len málo pestovateľov, ktorí pestujú kakao criollo, a to práve kvôli jeho nízkej výnosnosti. Zrnká criollo kupujeme od malých pestovateľov v blízkosti mesta Pucallpa, kde sa kakau darí. Fazuľa pochádza z malej plantáže.
Strom tejto odrody prináša najkvalitnejšie plody, ale je menej plodný a tvorí malú časť svetovej produkcie. Rozpoznať ju možno podľa okrúhlych a mierne plochých semien, ktoré sú bez kvasenia mierne fialové a bielej farby. Má ovocnú vôňu s orechovými tónmi a je mierne horká, ale rafinovaná. Používa sa na výrobu najjemnejšej čokolády. Z tejto odrody sa vyrábajú niektoré z najlepších čokolád a iných gurmánskych výrobkov".
Príprava:
20 g / 150 ml / 1 porcia - chvíľu povarte a premiešajte.
Nápady na použitie:
Priveďte do varu 1 liter vody, 1/4 lyžice kakaovej hmoty, 2 klinčeky a asi štipku škorice, cukor podľa chuti a varte na miernom ohni asi 7-10 minút, potom pridajte mlieko podľa chuti a chvíľu povarte.
Môžete ho použiť aj na výrobu domácej čokolády, nastrúhanej do müsli, na pečenie. Nemôžete ho však len tak zaliať vriacou vodou, musí sa naozaj variť, inak sa nespojí a na povrchu budú plávať kúsky.
Ďalšie zaujímavosti:
Kakao Criollo v čistej kvalite nie je také ľahké kúpiť, pretože poľnohospodári zvyčajne pridávajú podiel bôbov Trinitario, ktoré majú vyššiu výťažnosť. Toto kakao criollo nie je také tmavé, pretože sa nespracúva pri vysokých teplotách, aby nestratilo svoju prirodzenú arómu a chuť.
Tabuľka je označená ako La Ruta Alternativa - tento výrobok je jedným z 50 vybraných výrobkov zaradených do programu organizácie Devida - Národnej komisie pre rozvoj a život bez drog. Vybrané farmárske rodiny sa rozhodli podporiť rozvoj komunity proti hrozbe obchodovania s drogami. Takže napríklad namiesto drog - kakao. Cieľom spoločnosti Devida je priblížiť farmárske rodiny zákazníkom na celom svete prostredníctvom tejto alternatívnej cesty a ponúknuť podporu pri predaji ich výrobkov. Podporuje tiež udržateľný rozvoj v oblastiach postihnutých výskytom koky. Poľnohospodárske rodiny sa rozhodli dobrovoľne spolupracovať s touto organizáciou a pripojiť sa k Ruta Alternativa".
Upozornenie: