Táto nádherne spracovaná prírodná partia z okresu Hambela v regióne Západná Guji je produktom skupiny 150 farmárov z dediny Gute Sodu Kebele. Hneď vedľa sa nachádza spracovateľská stanica Dikitu, podľa ktorej je pomenovaná naša káva.
Poľnohospodárov vedie majiteľ spoločnosti "Buno Coffee Trader", pán Abiyot, ktorý od roku 2018 ladí procesy spracovania na staniciach v celej oblasti. Patrí sem aj Dikitu, kde sa rozhodol pre spracovanie len prírodnou metódou, a preto získal 120 afrických lôžok. Pán Abyiot sa posledné dva roky úzko podieľal na celom procese spracovania a vyberal poľnohospodárov, s ktorými spolupracoval. Snaží sa dosiahnuť čo najlepší výsledok sušenia obilia pre jeho konečnú chuť. Z tohto dôvodu si najal manažéra s prezývkou Bashura, ktorý dohliada na kvalitu a vývoz. Každý deň kontroluje spôsob spracovania a skladovania. Spoločnosť Bashura zostavila tím, ktorý má poľnohospodárom pomôcť zlepšiť kvalitu a množstvo ich obilia, preto s nimi užšie spolupracuje. Spoločnosť Buno platí miestnym poľnohospodárom, ktorých káva je súčasťou tendrových dávok, 1 birr (miestna mena) za každý kilogram, ktorý dodajú počas sezóny. Snažia sa ich tak naučiť, aby počkali, kým dozrejú čerešne.
Dúfame, že vás táto káva osloví aj svojimi tónmi broskyne, čučoriedok, pomela a jemnou mätou na konci chuti. V pražiarni ju máme veľmi radi a sme radi, že ňou môžeme ukončiť sezónu etiópskej kávy. Keď nám táto káva dôjde, budeme netrpezlivo čakať na kávu z novej úrody.
Krajina.
Farma / umývacia stanica: DIKITU
Chuťový profil: broskyňa, čučoriedka, pomelo, mäta
Odporúčaná príprava: filter, alternatívny prípravok
Rozmanitosť: HEIRLOOM
Spôsob spracovania: prírodný
Nadmorská výška: 1900-2300 m
Oblasť: HAMBELA WAMENA, WEST GUJI, OROMIA
Kyslosť: Stredná kyslosť
Skóre pri pohárikovaní: 87,5