Biely čaj Strieborné ihličky Keňa 50g
Je ručne vyrobený z najlepšej záhrady v Keni. Jemná sladká chuť s vôňou mandlí a tropického ovocia s príjemnou a dlhou dochuťou. Skutočný klenot.
Your cart is empty
Názov biely čaj vznikol vďaka prítomnosti bielych chlpatých výhonkov, ktoré sú preň charakteristické. Chutí výnimočne jemne a mierne sladko. Všetky ponúkané čaje pochádzajú z malých produkcií a sú ručne zbierané na čajových plantážach. Podstatou spracovania je veľmi pomalé sušenie v chladnej a vetranej miestnosti. To nespôsobí oxidáciu enzýmov, čaj nezhnedne a nezmení svoju pôvodnú chuť.
Čínsky biely čaj sa na trhu vyskytuje zriedkavo, je vzácny, a preto aj drahší. Na prípravu bieleho čaju môžete použiť kanvice, ale aj frenchpress. Odborníci odporúčajú zalievať biely čaj vodou s teplotou do 80 ⁰C.
Viac informácií o produktoch v tejto časti.Je ručne vyrobený z najlepšej záhrady v Keni. Jemná sladká chuť s vôňou mandlí a tropického ovocia s príjemnou a dlhou dochuťou. Skutočný klenot.
BIO čajové vrecúška s bielym čajom.
BIO čajové vrecúška s bielym čajom.
Biely čaj sa považuje za jednu z najčistejších a najjemnejších odrôd čaju na svete. Jeho história siaha až do starovekej Číny, kde bol vyhradený len pre cisársky dvor ako symbol čistoty a elegancie. Vyznačuje sa jemnou chuťou a arómou, ktorá je výsledkom minimálneho spracovania.
Biely čaj je biely čaj, t. j. keď sú lístky a púčiky ešte pokryté jemnými bielymi chĺpkami. Materská rastlina teda zostáva rovnaká ako tá, z ktorej sa získava čierny a zelený čaj, ale rôzne metódy zberu a spracovania vytvárajú produkty s odlišnou chuťou a vôňou.
Biely čaj je najmenej spracovaný z týchto dvoch druhov, v podstate sa suší veľmi pomaly v chladnej, dobre vetranej miestnosti a potom sa konzumuje prakticky v prirodzenej forme, čím si zachováva najvyšší podiel cenných látok.
Na rozdiel od zeleného alebo čierneho čaju sa biely čaj spracováva veľmi šetrne. Po zbere sa čajové púčiky a lístky prirodzene sušia, často len rozložené na slnku alebo v tieni. Tento proces zachováva prirodzené antioxidanty a minimalizuje oxidáciu, čo prispieva k jedinečnému profilu bieleho čaju. Výsledkom je ľahký a osviežujúci nápoj, ktorý si zachováva väčšinu svojich prirodzených vlastností.
Nie je potrebné hovoriť, že výroba bieleho čaju rozhodne nie je masová. Úroda býva obmedzená, čo vedie k vyššej cene a menšej dostupnosti tohto jedinečného nápoja. V našej ponuke nájdete biely čaj z Kene. Získa si vás svojou jemnou sladkou chuťou sprevádzanou vôňou mandlí a tropického ovocia.
Je len na vás, či na jeho prípravu použijete tradičnú čajovú kanvicu alebo frenchpress čajník. Dajte však na radu odborníkov a zalejte svoj biely čaj vodou s teplotou do 80 °C, aby ste si zaistili skutočne intenzívny zážitok a zachovali jeho jedinečný výživový profil. Ak si chcete byť naozaj istí teplotou, použite špeciálny termometer.
Biely čaj je bohatý na antioxidanty, najmä polyfenoly, ktoré majú protizápalové a antikarcinogénne účinky. Štúdie preukázali, že pravidelná konzumácia môže znížiť riziko niektorých chronických ochorení vrátane srdcových chorôb a cukrovky. Vďaka vysokému obsahu antioxidantov môže tiež pomôcť spomaliť starnutie pokožky a zlepšiť jej celkový vzhľad. Okrem toho biely čaj obsahuje menej kofeínu ako iné druhy čaju, takže je ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú menej povzbudzujúcu alternatívu.