Keramika Kalabasa
Najlepší spôsob, ako si vychutnať čaj Maté, je určite z tradičnej juhoamerickej nádoby Kalabasa. Popíjanie Maté s touto pomôckou dodá vášmu zážitku z čaju úplne nový rozmer :)
Tradičný hrniec Kalabasa sa vyrába vydlabaním tykvičky, ktorá je u nás známa ako kalabasa alebo indická uhorka. Kalabasy sa v Európe začali objavovať koncom 17. storočia. Namiesto klasického materiálu sa rozšírili iné materiály, napríklad obľúbená keramika. Výhodou keramiky je určite jej trvanlivosť a jednoduchá údržba; na rozdiel od tekvice sa steny keramickej kalabasy nenamočia, a preto neplesnivejú.
Pitie cez kalabasu dotvára nevšednú atmosféru, ale samozrejme, tieto nádoby sú obľúbené aj pre svoje funkčné vlastnosti - ľahko sa pripravujú, nápoj nepáli do rúk, kalabasa netečie, je ľahká a udržuje nápoj teplý.
Do kalabasy s bombilla vložte 2 - 3 čajové lyžičky listov maté. Voda zohriata na 80 stupňov sa naleje na kovovú slamku, čím sa zabezpečí, aby sa maté nespálilo. Proces doplňovania sa opakuje, kým maté nie je silné a má dobrú chuť. Maté sa môže piť aj na sladko, ak sa do listov maté v kalabase pridá cukor.
Objem a výška nádoby sú len orientačné, každá kalabaša je originál. Výška sa pohybuje od 9 cm do 12 cm, objem od 300 do 600 ml v závislosti od tvaru a výšky nádoby.
EAN: 2221001430001
Mohlo by vás zaujať aj
LB PLACEHOLDER