Pre správne fungovanie nášho e-shopu (nastavenia ochrany osobných údajov)

Súhlas nám umožňuje pracovať na vylepšovaní celej stránky, aby ste sa nemuseli neustále prihlasovať, aby vyhľadávanie fungovalo správne a aby ste vďaka personalizácii nedostávali reklamy na niečo, čo vás nezaujíma a čo ste nikdy nevideli. Na to potrebujeme váš súhlas na spracovanie súborov cookie.

Kliknutím na "Rozumiem" súhlasíte s tým, aby sme mohli používať analytické a reklamné súbory cookie tretích strán.

S vašimi údajmi budeme zaobchádzať s rešpektom. Svoj súhlas môžete kedykoľvek odvolať alebo zmeniť. Ďakujeme!

Rozumiem Prispôsobte si
Prijať vybrané súbory cookie
Recept na prípravu Aeropressu od jeho vynálezca!

Recept na prípravu Aeropressu od jeho vynálezca!

Metóda, ktorú odporúča vynálezca Alan Adler je pomerne odlišná od toho, ako pripravuje Aeropress väčšina priaznivcov výberovej kávy. Všetko začína už tým, že Alan berie Aeropress ako prístroj na prípravu espressa , zatiaľ čo "ostatné" je radí skôr medzi kávu filtrovanú. Ďalej Alan predpokladá, že Aeropress je na prípravu 1-3 šálok espressa. Ďalší veľký rozdiel je, že kávu zalieva 80 C vodou, to spôsobuje, že je káva sladšie.

Príprava kávy v Aeropressu podľa Alana:

  1. Nameľte cca 15g kávy (1 aeropress odmerka), hrubosť by mala byť jemnejšia cca niečo medzi espresso a dripper
  2. Vložte papierový filter, postavte Aeropress na šálku a vsypte do doň rovnomerne kávu
  3. Nalejte vodu s teplotou 80C do Aeropressu cca po stupeň 2, pre 1 šálka (3 pre 2 šálky, 4 pre 3 šálky)
  4. 10 sekúnd miešajte kávu v Aeropressu
  5. 40-50 sekúnd veľmi jemne a pomaly stláčajte kávu
  6. Ak chcete kávu slabšiu na spôsob Americano, dolejte horúcou vodou
  7. rozbi kávu do koša a Aeropress opláchnite horúcou vodou

    Aeropres môžete zakúpiť aj nás, pozrite sa na stránku produktu.