- Dominik Škoda
- 30362 zobrazenie
- 0 komentáre
Pokiaľ máte radi poriadne silnú kávu malého objemu, je pre Vás moka kanvička ideálna . Jedna šálka má okolo 50 ml a čo do sily, je káva z moky prirovnávaná k espressu. Samozrejme, že nikdy nebude taká silná ako pravé espresso, ale je mu veľmi podobná. Ostatne aj preto ju Alfonso Bialetti v roku 1933 vynašiel. Chcel Talianom, milovníkom espressa, dopriať, aby si silnú kávu ako z kaviarne, mohli pripraviť aj v pohodlí domova. Ak ste si práve zaobstarali kanvičku k moku, je ideálny priestor na to zistiť, ako v nej pripraviť aj výberovú kávu tak, aby bola jednoducho fantastická.
Odporúčaná káva | Hrubosť mletia | Voda | Návod na prípravu | Všetko na prípravu
Hlavnou výhodou moka kanvičky je veľmi nízka cena oproti kávovarom na espresso. Častokrát moka kanvička za pár stoviek vytvorí podstatne lepšiu kávu ako kávovar za 1-5 tisíc Sk , prípadne kapsľové kávovary.
CHCETE KÚPIŤ MOKA KANVICI ?
Ďalšie metódy prípravy kávy
- Príprava kávy vo french presse
- Príprava kávy Cold brew (studená káva)
- Príprava kávy v džezve
- Príprava kávy vo Vacuum pot
- Príprava filtrovanej kávy
- Príprava kávy - Espresso - kompletný manuál
- Príprava kávy v Aeropresse
- Príprava zelenej kávy s pražením
- Príprava vietnamskej kávy
- Nápoje z espressa
- Príprava kávy v Chemexe
- Príprava yerba maté v kalabase
- Ľadová káva - recepty na 6 spôsobov
- Príchute do kávy
- Príprava kávyflat white
- Príprava kávy frappé
- Príprava kávy batch brew
- Príprava kávy espresso tonic
- Príprava kávy cappuccino
- Príprava caffe latte
- Príprava latte macchiato
- Príprava espresso macchiato
- Príprava kávy ristretto
- Príprava espresso doppio
- Príprava kávy americano
- Príprava kávy lungo
HRUBOSŤ MLETIA: stredne jemné mletie

Komentáre (0)