Teplomery
Príprava dokonalej kávy je poriadna alchýmie. Aby ste kávu nezničili už pri jej prvom spojení s vodou, je dobré zalievať kávu vodou o správnej teplote. Ak zalejete kávu vodou, ktorá práve dovaril v rýchlovarnej kanvici, kávu akurát tak spálite a určite sa na nej nepochutnáte. Káva by sa mala ideálne zalievať vodou s teplotou cca 90 ° C plus mínus 5 ° C - záleží vždy na konkrétnej príprave. Ak používate rýchlovarnú kanvicu určite počkajte minimálne 30 sekúnd až minútu - záleží aj na objeme, za ako dlho teplota vody klesne. Úplne najľahšie ale je zaobstarať si teplomer, s ktorým budete mať vždy istotu, že zalievate kávu vodou o správnej teplote. To isté platí pre šľahanie mlieka do mliečnych kávových nápojov. Mlieko by nemalo byť studené ale ani spálené. Ideálne je sledovať jeho teplotu priamo pri šľahaní.
Najpredávanejšie produkty v kategórii
-
1
Teplomer na kávu/čaj (do kuchyne)Digitálny teplomer na prípravu kávy, čaju a iných kuchynských činností. Rozsah merania: -50C až +300C. Batérie sú súčasťou balenia zdarma!8,90 €
Skladom -
2
Analógový teplomer TimemoreAnalógový teplomer Timemore z nehrdzavejúcej ocele na dokonalú kontrolu teploty vody, teploty šľahaného mlieka a iné kuchynské použitie.11,90 €
Skladom