Dos Mundos Mexiko Finca Otipan 250g
Ideálna voľba pre milovníkov intenzívnych chutí, ktorí hľadajú dokonalú harmóniu sladkosti a plnosti v každej šálke. Doprajte si výnimočný zážitok z kávy. Čokoládová pena - lieskový orech - čerešňový kompót
Oblasť: Achtotipan, Teocelo, Veracruz
Farma : Otipan
Farmár : Raúl de Arcangelis Martínez
Odroda: 100% arabica marselessa, bourbon & typica
Spracovanie kávy : med s anaeróbnou fermentáciou
Nadmorská výška: 1 200 m nad morom
Odporúčaná príprava: FILTER
Raúl a jeho súrodenci sú farmármi šiestej generácie, ktorí kávu pestujú nepretržite od roku 1892. Ich káva je výnimočná organickým prístupom, ktorý zahŕňa miestnu flóru a opeľovanie kávovníkov endemickými včelami . Rodinné včelárstvo zohráva dôležitú úlohu pri udržiavaní prirodzenej rovnováhy a dodáva káve jedinečnú chuť.
Farma sa nachádza v horskej mikroklíme, kde hmla z Mexického zálivu prirodzene zavlažuje kávovníky. Udržateľné metódy, ako je sušenie na afrických posteliach a organické mokré spracovanie s nízkou spotrebou vody, kladú dôraz na ochranu životného prostredia a kávu najvyššej kvality. Raúlova rodina nepoužíva fosílne palivá už 30 rokov, vrátane sušenia kávy, ktoré sa robí výlučne solárnou energiou alebo parou z popadaných konárov.
Proces 64 HRS začína zberom kávových čerešní v ranom štádiu zrelosti. Po dôkladnej kontrole sa čerešne skladujú 64 hodín v anaeróbnych nádržiach, kde prebieha flotácia. Potom sa odstráni iba vrchná koža. Keď farmári overia, že čerešne dosiahli optimálnu fermentáciu, pomalé sušenie na afrických záhonoch začína na terasách a môže trvať niekoľko dní, kým sa dosiahne ideálna vlhkosť.
Mohlo by vás zaujať aj
LB PLACEHOLDER