Dos Mundos Guatemala La Senda 250g
Dos Mundos Guatemala La Senda 250g

Dos Mundos Guatemala La Senda 250g

Vypredané
15,90 €
S DPH

Nová limitovaná edícia kávy s výrazným charakterom, ktorá zaručene uspokojí všetkých milovníkov sladkej a ovocnej kávy.

Príchuť: mango - mandarínka - sušené datle

Chcete kávu namlít?
Vypredané
detail_vyhody_heureka.png Hodnotenie na Heureke 98% detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Všetko skladom detail_vyhody_cerstve_prazena.png Káva pražená každý týždeň
Odporúčaná príprava
Filtr
Spôsob spracovania
Suché (natural)
Kyslosť
stredná
Stupeň praženia
svetlé
Kávovník
100% Arabica
 

Skóre pri pohárikovaní: 88,5 bodu

Oblasť: Acantenango
Farma: Finca La Senda
Farmári:
Odroda: 100% arabica bourbon
Spracovaniekávy: prírodné s karbonickou maceráciou 450 hodín
Nadmorská výška : 1 800 m n. m.

Začiatok príbehu farmy La Senda siaha do 40. rokov 20. storočia, keď bol Arnaldov otec priekopníkom pestovania kávy v regióne Acantenango. Arnaldo strávil celú svoju mladosť na kávovej farme a v posledných rokoch života dodával svoju úrodu miestnemu družstvu. V roku 2017 však nastal zlom. Do regiónu zavítal obchodník so špeciálnou kávou a pri slepom poháriku upozornil na kávu z tejto konkrétnej farmy. Po niekoľkých diskusiách sa Arnaldo a jeho manželka rozhodli vybudovať vlastné spracovateľské zariadenia. Naučili sa, ako pracovať s kávou, aby spojili svoje znalosti s novými metódami spracovania a dosiahli najlepšie výsledky.

S podporou rodiny a priateľov zamerali svoje úsilie na výber čerešní, dlhú a kontrolovanú fermentáciu, ako aj pomalé sušenie v tieni. Počas roka pracuje na farme 14 zamestnancov, pričom pri zbere ich je približne 70. Všetci pochádzajú z miestnej dediny.

Spracovanie: keď zrelé ovocie dosiahne určitú cukornatosť (nad 20 BRIX), zberá sa ručne. Potom sa prevezú do spracovateľského závodu, kde sa čerešne umyjú. Potom sa čerešne vložia do polypropylénových vriec a uzavrú sa na 450 hodín, aby sa zabezpečila správna fermentácia. Ďalším krokom je proces sušenia čerešní, kým nedosiahnu ideálnu vlhkosť na vývoz.

Karbonická macerácia: Karbonická macerácia je spracovateľská technika inšpirovaná výrobou vína. Kávové čerešne sa uzavrú do plastových vrecúšok nazývaných GrainPro a fermentujú anaeróbnym spôsobom (bez prístupu kyslíka). Keďže šupky čerešní zostávajú neporušené, fermentácia môže trvať niekoľko dní až týždňov.

Mohlo by vás zaujať aj

LB PLACEHOLDER