Gill's India Mysore Plantation A 100g
Okrúhle telo, mliečna čokoláda, mierne korenistý charakter a jemný záver s ovocnými tónmi.
Preferovaná príprava - Espresso.
Oblasť Mysore, známa aj ako Karnataka, je jednou z hlavných kávových oblastí Indie. Štát produkuje viac ako polovicu objemu kávy v krajine. Väčšinu z nich produkujú malí poľnohospodári. Druhú časť produkujú veľké majetky.
Karnátaka má tri geograficky odlišné zóny:
1. pobrežné oblasti Karavali
2. oblasť Malenadu so Západným Ghátom. Tu sa nachádza väčšina veľkých kávových plantáží.
3. oblasť Bayaluseeme
Kávové zrná pre túto dávku boli vybrané z rôznych plantáží podľa veľkosti a kvality. Mysore Plantation má mierne kyslý charakter so stredným telom a výrazným čokoládovým charakterom.
Kávovníky začínajú kvitnúť v marci/apríli na začiatku hlavného obdobia dažďov. Zber sa zvyčajne uskutočňuje od novembra do februára v prípade kávy Arabica a od januára do marca v prípade kávy Robusta. Zber sa vykonáva ručne. Väčšina indickej kávy sa pestuje v tieni.
Indická káva sa klasifikuje podľa špecifického a trochu zložitého systému triedenia s rozdelením podľa regiónov. Rozdelenie je založené na veľkosti zŕn a počte chýb - t. j. A, AB, B, C a PB.
Farma: Mysore
Trieda: S.795/Kent/Catimor
Spracovanie: Vyprané
Nadmorská výška: 1000-1200 m n. m.
Región/oblasť : Mysore Plantation A
Mohlo by vás zaujať aj
LB PLACEHOLDER