Beansmiths Kostarika El Perezoso 250g
Beansmiths Kostarika El Perezoso 250g

Beansmiths Kostarika El Perezoso 250g

Vypredané
13,90 €
S DPH

Jepomenovaná podľa kostarického leňochoda, ktorý stelesňuje pokoj a pomalosť, ako aj starostlivý a metodický proces pestovania kávy. Mandarínka, brusnicový džús, čokoládová tyčinka

Chcete kávu namlít?
Vypredané
detail_vyhody_heureka.png Hodnotenie na Heureke 98% detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Všetko skladom detail_vyhody_cerstve_prazena.png Káva pražená každý týždeň
Odporúčaná príprava
Filtr
Spôsob spracovania
Honey
Kyslosť
stredná
Stupeň praženia
svetlé
Kávovník
100% Arabica
 

Krajina: Kostarika

Farma / umývacia stanica: El Tanque, El Sol del Este, Don Chano

Odroda: Zmiešané

Spôsob spracovania: Med

Nadmorská výška: 1300 - 1600 m n. m.

Západné údolie

Kyslosť: Stredná kyslosť

Skóre pri kupovaní: 85

Lot El Perezoso bol vypestovaný na troch priateľských farmách v regióne West Valley, pričom posledná z nich sa nachádza v srdci Kostariky. Poďme si tieto farmy trochu predstaviť.

Farma"El Tanque" je pýchou súrodencov Johany a Alonsa Porras Cabezas. Napriek svojej profesionálnej kariére zdedili vášeň pre produkciu kávy po svojich rodičoch. Starostlivo udržiavajú farmu a pestujú odrody Caturra a Catuaí, ktoré ich otec dlhé roky pestoval a obnovoval. Dôkazom ich úsilia je každoročná stabilná a kvalitná úroda.

Farma"El Sol Del Este" patrí Gabriele Rojas Calvo. Jej vášeň pre výrobu vynikajúcej kávy presahuje rámec poľnohospodárstva. Jej vášňou je ochutnávanie kávy a rada učí ostatných výrobcov združených v spoločnosti Coopronaranjo R.L.

Gerardo Enrique Salazar Gonzales je majiteľom tretej krásnej usadlosti s názvom"Don Chano". Jeho kávovú farmu by ste si mohli ľahko pomýliť s botanickou záhradou, s prírodnými, ekologickými poľnohospodárskymi postupmi a širokým výberom produktívnych a kvalitných odrôd kávy.

Všetky tri usadlosti spolu produkujú približne 550 faneg ročne, čo po spracovaní zodpovedá 250 vreciam po 69 kg.

Miestna pôda je bohatá na živiny, ideálna na pestovanie kávy, a farmy sa nachádzajú v optimálnej nadmorskej výške. V reakcii na choroby a klimatické zmeny boli za posledných 20 rokov vyšľachtené nové odrody, ktoré sú odolné voči chorobám a suchu, majú vyššiu produktivitu a vynikajúcu kvalitu šálok. Tieto odrody vyžadujú väčšie vzdialenosti medzi rastlinami, rýchlejšie dozrievajú a prinášajú vyššie výnosy. Vyžadujú tiež viac chemických alebo prírodných hnojív na základe analýzy pôdy. Farmy kladú dôraz na pestovanie v tieni, najmä vzhľadom na súčasné klimatické problémy. Všetky používané hnojivá sú schválené kostarickým ministerstvom poľnohospodárstva a silne sa presadzuje používanie mikroorganizmov a prírodných pôdnych a listových doplnkov na udržanie dokonalosti pôdy.

Mohlo by vás zaujať aj

LB PLACEHOLDER