Pre správne fungovanie nášho e-shopu (nastavenia ochrany osobných údajov)

Súhlas nám umožňuje pracovať na vylepšovaní celej stránky, aby ste sa nemuseli neustále prihlasovať, aby vyhľadávanie fungovalo správne a aby ste vďaka personalizácii nedostávali reklamy na niečo, čo vás nezaujíma a čo ste nikdy nevideli. Na to potrebujeme váš súhlas na spracovanie súborov cookie.

Kliknutím na "Rozumiem" súhlasíte s tým, aby sme mohli používať analytické a reklamné súbory cookie tretích strán.

S vašimi údajmi budeme zaobchádzať s rešpektom. Svoj súhlas môžete kedykoľvek odvolať alebo zmeniť. Ďakujeme!

Rozumiem Prispôsobte si
Prijať vybrané súbory cookie

Beansmiths Ethiopia Gedeb 250g

13,90 €
S DPH

Ak ste milovníkom filtrovanej kávy, táto káva"Heirloom" je určená pre vás. Každý dúšok je oslavou zmyslov.

Chuť.

Chcete kávu namlít?
Nie je na sklade
Beansmith's

Odporúča nás 98% zákazníkov

Doprava zdarma nad 79€

Všetko skladom

 

Káva pražená každý týždeň

Odporúčaná príprava
Filtr
Spôsob spracovania
Premyté (washed)
Kyslosť
stredná
Stupeň praženia
svetlé
Kávovník
100% Arabica

Krajina.

Farma / umývacia stanica : Gedeb

Odroda: Dedičná

Spôsob spracovania: umývanie

Nadmorská výška: 1000 - 1750 m n. m.

Oblasť: Yirgacheffe

Kyslosť: Stredná kyslosť

Skóre pri kupovaní: 89

Kávové zrná pochádzajú z malebnej oblasti Gedeb. Poľnohospodári tu hospodária na pozemkoch s rozlohou menšou ako päť hektárov a ich farmy sú také malé, že sa merajú skôr počtom stromov ako ich veľkosťou. Pestovanie kávy je tu spojené s tradičnými metódami a ekologickým prístupom. Káva sa pestuje v zmiešaných "kávových záhradách", kde sa nachádzajú aj iné plodiny, a vzhľadom na malú veľkosť pozemkov väčšinu plodov zbierajú členovia rodiny ručne. Tento osobný prístup a úcta k pôde zaručujú vysokú kvalitu každého zrna.

Káva sa triedi, aby sa odstránili poškodené alebo nezrelé čerešne. Šupka sa potom odstraňuje pomocou špeciálneho zariadenia. Zrná sa potom fermentujú približne 24 hodín v závislosti od poveternostných podmienok. Po skončení fermentácie sa zrná dôkladne premyjú a potom sa triedia v umývacích kanáloch. Každá dávka sa rozdelí do dvoch tried podľa hustoty. Niekedy sa káva po triedení namáča v nádržiach s čistou pramenitou vodou na 12 až 24 hodín, aby sa odstránili všetky stopy fermentovanej dužiny.

Poznámka baristu: Gedeb je potrebné mlieť hrubšie, ako sme zvyknutí pri iných praných kávach z Etiópie. Nám najviac chutila na kávovare V60 približne dve minúty a štyridsaťpäť sekúnd. Veľmi sa nám páči jej kvetinová aróma a ľahké sladké telo, v ktorom prevládajú tóny broskyne, ibišteka a lúčneho medu. V dochuti dominujú tóny jazmínu. Skvele sa hodí aj na varenie za studena.

Beansmith's

Tabuľka dát

Odporúčaná príprava
Filtr
Spôsob spracovania
Premyté (washed)
Kyslosť
stredná
Stupeň praženia
svetlé
label
Kávovník
100% Arabica

Recenzie (0)