GourmetCoffee Specialty Colombia D. Sambony 250g
Ružový Bourbon z farmy El Mirador prináša tóny jahodového koláča, sušeného kivi a čierneho čaju. Elegantná fermentácia zvýrazňuje sladkosť a šťavnatosť.
Nadmorská výška: 1624 m n. m.
Región.
Odroda: Ružový Bourbon
Chuť: jahodový koláč, sušené kivi, čierny čaj
Farma: El Mirador
Poľnohospodár: Diana Sambony
Pražiareň: Beansmith
Spracovanie: pranie, fermentácia
Skóre pri šálkovaní: 88
Čo je to káva Gourmet Specialty?
Je to výberová káva, ktorú sme starostlivo vybrali a pražiareň Beansmith ju pre nás upražila. Existuje mnoho definícií, SCA (Select Coffee Association) konkrétne uvádza, že ide o kávy, ktoré v odbornom hodnotenízískali najmenej 80 bodov zo 100 a neobsahujú žiadne výrazné chuťové chyby. Pri našich výberových kávach vždy nájdete aj 100 % transparentnosť (farmy, dovozca, pražiareň a predajca).
Čo je na našich výberových kávach iné?
Nečakajte výraznú horkosť kávy, pretože sú pražené ľahšie ako bežné kávy. Spravidla v nich nájdete viac ovocných chutí. Všetky naše kávy sú primárne určené na domácu prípravu ako filtrovaná káva, ale to neznamená, že nemôžu byť zaujímavé v moka kanvici.
Tip na prípravu
Nepíšeme presnú hrubosť mletia, pretože každý mlynček ju má inú, ale môžete skúsiť mletie, aby ste dostali približne to, čo my nižšie. Je to však naozaj jeden z mnohých rôznych prípadov. Je to len akýsi odrazový mostík.
Kvapkanie 18g (60ml bloom), 250ml spolu za 2:30min.
Informácie od farmára/dovozcu
Diana Sambony je stelesnením sily, odhodlania a vášne pre pestovanie kávy. Ako hrdá pestovateľka sa svojej práci venuje s láskou a neochvejnou oddanosťou, čím prispieva k výrobe výnimočnej kávy. Spolu so svojou rodinou sa snaží zmeniť ich životný príbeh a otvoriť nové možnosti do budúcnosti. Podľa Diany je kľúčom k úspechu neustála starostlivosť, tvrdá práca a túžba byť najlepší. Svojím odhodlaním inšpiruje nielen svoju rodinu, ale aj komunitu a dokazuje, že s vášňou a vytrvalosťou sa dá prekonať každá prekážka a dosiahnuť mimoriadne výsledky.
Po zbere zrelých kávových čerešní sa na farme najprv odstránia všetky nečistoty ich plávaním v plastových nádržiach. Káva sa potom 48 hodín fermentuje celá, t. j. ešte v čerešniach, a potom ďalších 48 hodín po odlúpnutí v dužine. Oba fermentačné procesy prebiehali anaeróbne v uzavretých plastových vreciach. Po fermentácii sa z kávových zŕn odstránila dužina a zrná sa presunuli do sušiarne, kde sa pomaly sušili 8 dní.
EAN: 8594206184166
Mohlo by vás zaujať aj
LB PLACEHOLDER