Beansmiths Indonesia Koerintji Barokah AN-H 250g
Káva je príjemne sladká, s jemným čajovým telom a vyváženou kyslosťou, ktorá dodáva osviežujúci chuťový profil. Tamarind - čerešňová kola - čierny čaj
Krajina: Indonesia
Farma / umývacia stanica: Koerintji Barokah Bersama Cooperative
Chuťový profil: tamarind, čerešňová kola, čierny čaj
Odroda: Odroda: Andung Sari, Sigarar Utang
Spôsob spracovania: anaeróbny med
Nadmorská výška: 1400 - 1700 m
Región: Kerinci, Sumatra
Kyslosť: stredná kyslosť
Skóre pri kupovaní: 87
Farma: Kúpeľňa, v ktorej sa pestuje:
Koerintji Barokah Bersama združuje 320 farmárov na úpätí sopky Kerinci na Sumatre. Vulkanická pôda zabezpečuje úrodnosť, z ktorej profitujú kávové farmy s rozlohou 0,5-2,5 hektára. Káva je hlavnou plodinou, ale poľnohospodári pestujú aj zeleninu a ovocie. Mnohí pracujú aj na čajových plantážach. Družstvo vzniklo v roku 2017 a pod vedením Triyona vybudovalo pražiareň a laboratórium. Združenie pomáha poľnohospodárom získať lepšie ceny a prístup k odbornej príprave. Zber sa vykonáva ručne, potom sa čerešne spracúvajú v deviatich staniciach UPH, kde odborníci dohliadajú na kvalitu.
Odroda:
Odroda Andung Sari, kríženec odrôd Caturra a Timor Hybrid, je na Sumatre rozšírená pre svoju vysokú úrodu a sladkú chuť. Je to trpasličia rastlina, ideálna pre nadmorské výšky nad 1 250 m. Ľahko sa pestuje, čo poľnohospodárom zabezpečuje spoľahlivú úrodu. Sigarar Utang, vyšľachtená ICCRI v 90. rokoch 20. storočia, je polotrpasličia odroda s bronzovými listami, odolná voči hrdzi kávovej. Vznikla krížením Caturry a hybridu Timor 831. Produkuje veľké zrná a plodí po celý rok. Chuťový profil ponúka bylinné a ovocné tóny, sirupovité telo a intenzívnu dochuť.
Spracovanie:
Pri tejto anaeróbnej medovej partii sa čerešne najprv triedia plávajúcim spôsobom a ručne sa čistia na vyvýšených záhonoch. Zrelé čerešne sa potom uzavrú do vzduchotesných vriec (20 kg) a kvasia 7 dní pri teplote 18 - 22 °C. Potom sa oberú a sušia spolu s dužinou na vyvýšených záhonoch v kupolách chránených pred dažďom a slnkom. Sušenie trvá 20 až 23 dní, potom sa káva ručne melie a triedi.
EAN: 8594206184036
Mohlo by vás zaujať aj
LB PLACEHOLDER