Beansmiths Indonesia Koerintji Barokah AN-H 250g
Beansmiths Indonesia Koerintji Barokah AN-H 250g
Beansmiths Indonesia Koerintji Barokah AN-H 250g
Beansmiths Indonesia Koerintji Barokah AN-H 250g
Beansmiths Indonesia Koerintji Barokah AN-H 250g
Beansmiths Indonesia Koerintji Barokah AN-H 250g
Beansmiths Indonesia Koerintji Barokah AN-H 250g
Beansmiths Indonesia Koerintji Barokah AN-H 250g

Beansmiths Indonesia Koerintji Barokah AN-H 250g

Vypredané
14,90 €
S DPH

Káva je príjemne sladká, s jemným čajovým telom a vyváženou kyslosťou, ktorá dodáva osviežujúci chuťový profil. Tamarind - čerešňová kola - čierny čaj

Chcete kávu namlít?
Vypredané
detail_vyhody_heureka.png Hodnotenie na Heureke 98% detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Všetko skladom detail_vyhody_cerstve_prazena.png Káva pražená každý týždeň
Odporúčaná príprava
Filtr
Spôsob spracovania
Anaeróbne
Spôsob spracovania
Honey
Kyslosť
stredná
Stupeň praženia
svetlé
Kávovník
100% Arabica
 

Krajina: Indonesia

Farma / umývacia stanica: Koerintji Barokah Bersama Cooperative

Chuťový profil: tamarind, čerešňová kola, čierny čaj

Odroda: Odroda: Andung Sari, Sigarar Utang

Spôsob spracovania: anaeróbny med

Nadmorská výška: 1400 - 1700 m

Región: Kerinci, Sumatra

Kyslosť: stredná kyslosť

Skóre pri kupovaní: 87

Odporúčaná príprava: Filter

Farma: Kúpeľňa, v ktorej sa pestuje:

Koerintji Barokah Bersama združuje 320 farmárov na úpätí sopky Kerinci na Sumatre. Vulkanická pôda zabezpečuje úrodnosť, z ktorej profitujú kávové farmy s rozlohou 0,5-2,5 hektára. Káva je hlavnou plodinou, ale poľnohospodári pestujú aj zeleninu a ovocie. Mnohí pracujú aj na čajových plantážach. Družstvo vzniklo v roku 2017 a pod vedením Triyona vybudovalo pražiareň a laboratórium. Združenie pomáha poľnohospodárom získať lepšie ceny a prístup k odbornej príprave. Zber sa vykonáva ručne, potom sa čerešne spracúvajú v deviatich staniciach UPH, kde odborníci dohliadajú na kvalitu.

Odroda:

Odroda Andung Sari, kríženec odrôd Caturra a Timor Hybrid, je na Sumatre rozšírená pre svoju vysokú úrodu a sladkú chuť. Je to trpasličia rastlina, ideálna pre nadmorské výšky nad 1 250 m. Ľahko sa pestuje, čo poľnohospodárom zabezpečuje spoľahlivú úrodu. Sigarar Utang, vyšľachtená ICCRI v 90. rokoch 20. storočia, je polotrpasličia odroda s bronzovými listami, odolná voči hrdzi kávovej. Vznikla krížením Caturry a hybridu Timor 831. Produkuje veľké zrná a plodí po celý rok. Chuťový profil ponúka bylinné a ovocné tóny, sirupovité telo a intenzívnu dochuť.

Spracovanie:

Pri tejto anaeróbnej medovej partii sa čerešne najprv triedia plávajúcim spôsobom a ručne sa čistia na vyvýšených záhonoch. Zrelé čerešne sa potom uzavrú do vzduchotesných vriec (20 kg) a kvasia 7 dní pri teplote 18 - 22 °C. Potom sa oberú a sušia spolu s dužinou na vyvýšených záhonoch v kupolách chránených pred dažďom a slnkom. Sušenie trvá 20 až 23 dní, potom sa káva ručne melie a triedi.

EAN: 8594206184036

Mohlo by vás zaujať aj

LB PLACEHOLDER