Beansmiths Etiópia Bensa Damo 250g
Beansmiths Etiópia Bensa Damo 250g

Beansmiths Etiópia Bensa Damo 250g

Vypredané
14,90 €
S DPH

Výnimočná káva, ktorá prináša nezabudnuteľný chuťový zážitok.

Zelený čaj broskyňa - yuzu - jazmín

Chcete kávu namlít?
Vypredané
detail_vyhody_heureka.png Hodnotenie na Heureke 98% detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Všetko skladom detail_vyhody_cerstve_prazena.png Káva pražená každý týždeň
Odporúčaná príprava
Filtr
Spôsob spracovania
Premyté (washed)
Kyslosť
stredná
Stupeň praženia
svetlé
Kávovník
100% Arabica
 

Krajina.

Farma: Bensa Damo

Odroda: 74110, 74112 a 74158

Nadmorská výška: 1860-2160 m.n.m.

Oblasť: Damo Village, Bensa, Sidama

Kyslosť: Stredná kyslosť

Skóre pri kupovaní: 85+

Spôsob spracovania: umývanie

Odporúčaná príprava: Filter

Damo sa nachádza na úrodných svahoch vysokého pohoria Shanta Golba v srdci Etiópie. Miestny kmeň Sidama obhospodaruje tieto kopce a už po generácie produkuje túto komplexnú kávu, ktorá je známa svojimi ovocnými tónmi a sirupovitým telom. Spolupracujú s miestnymi farmármi, aby zabezpečili predaj úrody.

Káva sa tradične pestuje ekologicky v tieni pôvodných stromov, ktoré sa ručne nestrihajú, čo zabezpečuje správny tieň, spomaľuje rast a zvyšuje produktivitu. Farmári a miestni pracovníci zbierajú a triedia len dokonale zrelé červené čerešne.

V priebehu niekoľkých hodín po príchode do stanice sa plody zbavia šupiek a potom sa 48 až 72 hodín fermentujú v nádržiach, aby sa rozvinul charakteristický chuťový profil kávy. Po starostlivom umytí sa pergamen suší 12 až 15 dní na vyvýšených afrických záhonoch a zelená káva odpočíva 45 dní v miestnom sklade, kým sa starostlivo zbaví pergamenu a ručne vytriedi a pripraví na vývoz.

Mohlo by vás zaujať aj

LB PLACEHOLDER