Beansmiths Colombia Siracusa 250g
Odvážna, šťavnatá a komplexná káva, ktorú si určite vychutnáte.
Chuť: čerešňa - žltý melón - vianočný punč
Krajina.
Farma: Siracusa
Odroda: Castillo
Nadmorská výška: 1800 m
Oblasť: Anserma, Caldas
Kyslosť: Stredná kyslosť
Skóre pri kupovaní: 86
Spôsob spracovania: prírodný anaeróbny
Odporúčaná príprava: Filter
Káva pochádza z oblasti Anserma. Táto oblasť sa nachádza v západnej časti kantónu Caldas. Je to poľnohospodárske centrum, v ktorom vyniká pestovanie kávy. Družstvo začalo svoju činnosť v roku 1967. Má rozsiahle znalosti a skúsenosti s komercializáciou kávy a v obciach pôsobí s podporou Národnej federácie pestovateľov kávy Kolumbie a Výboru pestovateľov kávy departementu Caldas: Anserma, Risaralda, San José, Belalcázar a Viterbo. Družstvo združuje 2 083 pestovateľov kávy, ktorí sú zanietení pre pestovanie kávy vynikajúcej kvality. Okrem kávy pestujú aj cukrovú trstinu a banány, ktoré potom so ziskom predávajú.
Hlavným cieľom je komercializácia kávy a iných poľnohospodárskych produktov, ktorá sa snaží podporovať a zlepšovať hospodárske, sociálne, technické a kultúrne podmienky združených osôb, pokiaľ sú spojené s poľnohospodárskou činnosťou, a najmä s produkciou kávy vo všetkých jej oblastiach.
Vo svojich skladoch vybudovali priestory s kontrolovanou teplotou, v ktorých sa starajú o mikrosady dodané výrobcami. Okrem toho družstvo po prvýkrát začalo experimentovať s výrobou suchej spracovanej kávy bez toho, aby vystavilo výrobcov riziku.
Družstvo Anserma investovalo do sušiaceho boxu Nuna Coffee, ktorý dokáže regulovať teplotu a vlhkosť a zároveň kávu sušiť. Tieto boxy sa prvýkrát použili v Kolumbii, aby sa pokúsili bojovať s mimoriadne náročnou, denne sa meniacou klímou v kolumbijských Andách. Družstvo potom zriadilo triediacu stanicu na výber najzrelších čerešní a vytvorenie jednotnosti. Kávové čerešne vybrané do našej dávky boli odrody Castillo.
Spoločnosť Anserma oddeľuje jednotlivé šarže. Tá naša dostala názov "Siracusa" podľa hory v blízkosti družstva.
Po zbere a triedení sa káva premyje a 96 hodín fermentuje v uzavretých sudoch. Potom sa káva uloží do sušiaceho boxu, kde sa suší pri teplote 35 - 40 °C počas 100 - 120 hodín.
EAN: 8594206183305
Mohlo by vás zaujať aj
LB PLACEHOLDER