Beansmiths Atunkaa N-Decaf 250g
Beansmiths Atunkaa N-Decaf 250g
Beansmiths Atunkaa N-Decaf 250g
Beansmiths Atunkaa N-Decaf 250g

Beansmiths Atunkaa N-Decaf 250g

Vypredané
13,90 €
S DPH

Kávabez kofeínu ideálna na všetky typy prípravy. Vychutnajte si plnú chuť kávy bez kofeínu, ktorá vás poteší kedykoľvek počas dňa.

Príchuť: Khaki - Marcipán - Čierny čaj

Chcete kávu namlít?
Vypredané
detail_vyhody_heureka.png Hodnotenie na Heureke 98% detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Všetko skladom detail_vyhody_cerstve_prazena.png Káva pražená každý týždeň
Odporúčaná príprava
všetky prípravky
Spôsob spracovania
Suché (natural)
Kyslosť
stredná
Stupeň praženia
svetlé
Kávovník
100% Arabica
 

Krajina.

Farma: Atunkaa

Odroda: MIX

Nadmorská výška: 1700-1900 m n. m.

Oblasť: Piendamó, Cauca

Kyslosť: stredná kyslosť

Skóre pri kupovaní: 86

Spôsob spracovania: prírodný, bez kofeínu z cukrovej trstiny

Kávové zrná pochádzajú z kolumbijskej spoločnosti Siruma, ktorá bola založená pred piatimi rokmi na podporu poľnohospodárskych komunít v Cauca, Caldas a Tolima. Názov Siruma znamená v domorodom jazyku Wayuunaiki "nebo a obloha".

Kávabez kofeínu Atunkaa je symbolom záväzku spoločnosti Siruma k transparentnosti a spravodlivým cenám pre poľnohospodárov. Pochádza zo Združenia za mier v strednej Cauce (ACC) v Piendamó v provincii Cauca. ACC založil miestny farmár s cieľom zvýšiť hodnotu kávovej odrody Castillo a zabezpečiť stabilný príjem, čím pomohol komunite vyhnúť sa pestovaniu nelegálnych plodín.

Po bežnom prírodnom spracovaní sa uskutočnil proces odstraňovania kofeínu:

Proces bezkofeínovej kávy z cukrovej trstiny:
Káva sa najprv sparí pri nízkom tlaku, aby sa odstránil pergamen. Zrná sa potom ponoria do horúcej vody, ktorá ich napučí a zmäkčí, čím sa pripravia na hydrolýzu kofeínu, ktorý je viazaný na soli kyseliny chlorogenovej.

Do vopred pripravenej kávy sa pridáva prírodný extrakt z fermentácie cukrovej trstiny (bez chemickej syntézy). Ten sa opakovane premyje prírodným etylacetátom, aby sa znížil obsah kofeínu. Po ukončení procesu sa káva zbaví zvyškov etylacetátu tlakovou parou. Potom sa káva premiestni do vákuových sušiacich bubnov, kde sa odstráni prebytočná voda a vysuší sa na vlhkosť 10 - 12 %.

EAN: 8594206184050

Mohlo by vás zaujať aj

LB PLACEHOLDER