Naughty Dog Jednorožec 11 200g
Unicorn Blend #11 je svieža a hravá káva s príchuťou citrusov, čierneho čaju a sladkosti gumových medvedíkov. Jemná kvetinová aróma a ľahké telo dotvárajú šťavnatú a čistú šálku.
Zmiešajte kávu: MIX Etiópia a Kolumbia
Spracovanie.
Odroda: Gesha, Heirloom
Nadmorská výška: MIX
Odporúčaná príprava: Filtrácia:
Kolumbia - Wilder Lazo / Gesha
Wilder Lazo sa ku káve dostal v roku 2017, keď prišiel pomáhať svojmu otcovi na rodinnú farmu El Diviso v horskej oblasti San Adolfo, Huila. Vďaka svojim znalostiam genetiky a veľkej vášni pre učenie sa rýchlo rozbehol ambiciózny projekt - dnes na farme pestuje viac ako 12 odrôd výberovej kávy, starostlivo vybraných z rôznych častí sveta. Káva tu rastie v čistom horskom prostredí, v bohatej pôde a pod dohľadom inovatívnych postupov. Jedným z nich je anaeróbna fermentácia s listami citrónovej trávy, ktorá dodáva káve výrazný citrusový a kvetinový charakter. Výsledná šálka je svieža, mierne kyslá a krásne sladká - skutočná lahôdka pre milovníkov kvalitnej kávy.
Kolumbia - Aristobulo Rayo / Gesha
Región Tolima je jednou z najdôležitejších kávových oblastí v Kolumbii - vyznačuje sa úrodnou sopečnou pôdou, vysokou nadmorskou výškou a silnou poľnohospodárskou tradíciou. Káva tu rastie v podmienkach ideálnych na vytváranie komplexných a elegantných chutí. Za touto zvláštnou vášňou stojí Aristobulo Rayo, farmár, ktorý sa pýši precíznym remeslom a inováciami. Jeho praná káva odráža výnimočnú kvalitu zŕn aj silný vzťah medzi farmárom a spracovateľskou stanicou. Zrná sa spracúvajú klasickou metódou washed - po olúpaní sa 24 hodín fermentujú v betónových nádržiach, potom sa dôkladne premyjú a 3 až 6 týždňov sušia na vyvýšených afrických lôžkach. Tento proces zvýrazňuje čistotu chuti, jemné čajové tóny a jemné telo typické pre vysokohorskú, špičkovú geshu.
Etiópia - Suke Quto
Za kávou Suke Quto stojí Tesfaye Bekele, vizionár a zakladateľ rovnomennej pracej stanice v etiópskom regióne Guji. Z miesta, ktoré bolo predtým známe skôr chovom dobytka, urobil svetoznámu kávovú oblasť. Spolupracuje s viac ako 170 farmármi a z ich čerešní vytvára jedinečné šarže výberovej kávy. Stanica sa nachádza v nadmorskej výške až 2 100 metrov, čo prispieva ku komplexnej, sviežej a ovocnej chuti kávy. Spracovanie sa vykonáva metódou prania, ktorá zabezpečuje maximálnu čistotu a jasnosť chutí. Po fermentácii a dôkladnom umytí sa káva suší na vyvýšených afrických lôžkach. Výsledkom je elegantný profil s jemnými ovocnými a citrusovými tónmi typickými pre špičkové etiópske kávy.
EAN: 3082
Mohlo by vás zaujať aj
LB PLACEHOLDER