Cascara Colombia, kávový čaj, 100g
Cascara Kolumbia, kávový čaj, 200g
Cascara Colombia, kávový čaj, 100g
Cascara Colombia, kávový čaj, 100g
Cascara Colombia, kávový čaj, 100g
Cascara Kolumbia, kávový čaj, 200g
Cascara Colombia, kávový čaj, 100g
Cascara Colombia, kávový čaj, 100g

Cascara Colombia, kávový čaj, 100g

Skladom
5,90 €
S DPH

Cascara je ovocný čaj vyrobený zo sušených šupiek kávových čerešní. Takýto"kávový čaj" je podľa dostupných zdrojov najstarším kávovým nápojom, ktorý sa vyrába z plodov kávovníka.

Na sklade > 5 ks, doručené k vám 5.11.2025

detail_vyhody_heureka.png Hodnotenie na Heureke 98% detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Všetko skladom detail_vyhody_cerstve_prazena.png Káva pražená každý týždeň
 

Tentoraz si môžete vychutnať lahodný osviežujúci nápoj vyrobený zo sušených kávových čerešní starostlivo pestovaných v kolumbijskom regióne Cauca. Coffea arabica, odroda Caturra.

Popis:
Cascara (španielsky šupka) je ovocný čaj vyrobený zo sušených šupiek kávových čerešní. Takýto"kávový čaj" je podľa dostupných zdrojov vôbec prvým kávovým nápojom, ktorý sa z plodov kávovníka vyrobil. V Jemene sa varil už v 9. storočí pod názvom Keshir (qishr). Kávové zrná, ako ich poznáme u nás, sú pražené semená vylúpané z kávových čerešní, ktoré dozrievajú na kávovníku. Na farmách sa šupky so zvyškami ovocnej dužiny používajú ako prírodné hnojivo. Keď sú sušené, voňajú ako sladké hrozienka a nápoj sa chuťou najviac podobá šípkovému čaju.

Postup prípravy:
1. Do 500-750 ml vriacej vody nasypte 25 g kaskáry a nechajte 6-8 minút lúhovať.
2. Vložte do hrnca a nechajte lúhovať. Odvodnenie.

Náš tip:
Ochutnajte ľadový kávový čaj! Zdvojnásobte množstvo kaskáry v kombinácii so studenou vodou a dajte na 24 hodín do chladničky. Tento už aj tak krásne sladký nápoj si môžete osladiť medom alebo panelákom. Veľmi dobre chutí v kombinácii s citrusovými a ovocnými sirupmi.

Spracovanie:
Cascara v 100 g baleniach sa spracováva "vysokotlakovým spracovaním", čo je metóda pasterizácie bez tepelného spracovania potravín po zabalení, pri ktorej sa používa vysoký hydrostatický tlak (od 87 000 psi - 6 000 barov). Tento tlak inaktivuje patogény v potravinách, predlžuje ich trvanlivosť a znižuje až úplne eliminuje používanie konzervačných látok.

Vlastnosti a výhody:

- Bezpečnejšie potraviny - HPP inaktivuje škodlivé mikrobiologické aktivity v potravinách bez poškodenia vitamínov, minerálov, enzýmov, antioxidantov a iných bioaktívnych látok. Táto technológia tiež eliminuje riziko kontaminácie potravín.

- Čerstvejšie a chutnejšie výrobky - potraviny si zachovávajú čerstvosť, chuť, farbu a vzhľad.

- Šetrnosť k životnému prostrediu - technológia znižuje až eliminuje používanie konzervačných látok v potravinách. Pri spracovaní sa nepoužívajú žiadne chemikálie, iba voda.

- Menej odpadu - HPP predlžuje životnosť výrobkov, čím zabezpečuje ich kvalitu a čerstvosť až do konca spotrebného cyklu. Pri niektorých výrobkoch môžeme touto technológiou dosiahnuť až o 90 % menej odpadu!

Spracovanie:

Výrobok sa umiestni do nádoby HPP umiestnenej vo vodnom prostredí. Stlačením vody sa vytvorí okamžitý hydrostatický tlak, ktorý pôsobí rovnakou silou na všetky časti výrobku. Pružný obal prenáša tlak z nádoby na výrobok a zároveň ho chráni pred vodou.

Približný obsah kofeínu v kávových nápojoch:
Cascara 110 - 130 mg/l
Bežná káva 300 - 500 mg/l
Espresso 30 - 50 mg/porcia

Skladujte v suchu a pri izbovej teplote.

EAN: 722777649199

Mohlo by vás zaujať aj

LB PLACEHOLDER