Keňa Kirura AB, 250g
Ochutnajte skvelú kávu z vinohradskej pražiarne Kavárna Rožírna.
EARL GREY - POMARANČE - ČIERNA RYŽA - HNEDÝ CUKOR
Kirura Farm je súčasťou väčšej skupiny Komothai Group, ktorá združuje niekoľko spracovateľov kávy v regióne Kiambu. Samotná spoločnosť Kirura Farm spracováva zrná od 1047 členov a farmárov a Samuel Murigu je zodpovedný za správny chod spracovateľského závodu.
Oblasť Kiambu sa nachádza na okraji hlavného mesta Nairobi. Leží na vulkanickom podloží a jej vysoká nadmorská výška, bohaté zrážky a teplé podnebie ju robia ideálnou na pestovanie kvalitných kávovníkov. V oblasti je významná aj produkcia čaju a mlieka. Farmári využívajú chov dobytka a získavajú prírodné hnojivo - kravský trus.
Kávové čerešne na farme Kirura sa zbierajú ručne a potom sa spracúvajú v spracovateľskom závode. Tu sa znovu zbierajú len zrelé plody. Potom sa odstránia šupky a 16 až 24 hodín sa fermentujú bez vody. Kávové zrná sa potom premyjú vo vode, zbavia sa dužiny a rozložia sa na pergamen na afrických lôžkach. Aby sa dosiahlo rovnomerné sušenie, zrná sa prikryjú plachtou a počas horúcich dní sa pravidelne otáčajú. Celý proces sušenia trvá 14 až 20 dní.
Továreň na kávuKirura
Región: Kiambu, Aberdares Ranges, Nairobi
Odporúčaná príprava.
Odroda: SL28, SL34, Ruiru11
Spôsob spracovania: umývanie
Nadmorská výška: 1800 m n. m.
Mohlo by vás zaujať aj
LB PLACEHOLDER