Keňa Kirura AB, 250g
Keňa Kirura AB, 250g

Keňa Kirura AB, 250g

Vypredané
13,90 €
S DPH

Ochutnajte skvelú kávu z vinohradskej pražiarne Kavárna Rožírna.

EARL GREY - POMARANČE - ČIERNA RYŽA - HNEDÝ CUKOR

Chcete kávu namlít?
Vypredané
detail_vyhody_heureka.png Hodnotenie na Heureke 98% detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Všetko skladom detail_vyhody_cerstve_prazena.png Káva pražená každý týždeň
Odporúčaná príprava
Filtr
Spôsob spracovania
Premyté (washed)
Kyslosť
stredná
Stupeň praženia
stredné
Kávovník
100% Arabica
 

Kirura Farm je súčasťou väčšej skupiny Komothai Group, ktorá združuje niekoľko spracovateľov kávy v regióne Kiambu. Samotná spoločnosť Kirura Farm spracováva zrná od 1047 členov a farmárov a Samuel Murigu je zodpovedný za správny chod spracovateľského závodu.

Oblasť Kiambu sa nachádza na okraji hlavného mesta Nairobi. Leží na vulkanickom podloží a jej vysoká nadmorská výška, bohaté zrážky a teplé podnebie ju robia ideálnou na pestovanie kvalitných kávovníkov. V oblasti je významná aj produkcia čaju a mlieka. Farmári využívajú chov dobytka a získavajú prírodné hnojivo - kravský trus.

Kávové čerešne na farme Kirura sa zbierajú ručne a potom sa spracúvajú v spracovateľskom závode. Tu sa znovu zbierajú len zrelé plody. Potom sa odstránia šupky a 16 až 24 hodín sa fermentujú bez vody. Kávové zrná sa potom premyjú vo vode, zbavia sa dužiny a rozložia sa na pergamen na afrických lôžkach. Aby sa dosiahlo rovnomerné sušenie, zrná sa prikryjú plachtou a počas horúcich dní sa pravidelne otáčajú. Celý proces sušenia trvá 14 až 20 dní.

Továreň na kávuKirura

Región: Kiambu, Aberdares Ranges, Nairobi

Odporúčaná príprava.

Odroda: SL28, SL34, Ruiru11

Spôsob spracovania: umývanie

Nadmorská výška: 1800 m n. m.

Mohlo by vás zaujať aj

LB PLACEHOLDER