GourmetCoffee Specialty - Salvador V. Hermosa Anaerobic 250g
Zaujímavá kombinácia prirodzene spracovanej kávy a anaeróbnej fermentácie. Výsledkom je príjemná plná káva bez nadmerného kvasenia na každodenné pitie.
Chuť: Ostružina - žltý melón - mliečna čokoláda
Nadmorská výška:Â viac ako 1 100 m nad morom
Región: Apaneca - Ilamatepec Moutain Range
Spôsob spracovania : Anaeróbny prírodný
Spracovanie: Bourbon, Catucai, Sarchimor
Farma: Finca Vista Hermosa
Majiteľ: José Enrique Gutierrez
Stupne kupáže: 85+
Pražiareň: Beansmith
Dovozca: Sucafina
SHG EP
SHGÂ (Strictly High Grown) označuje najvyššiu kvalitu pestovanú v nadmorskej výške približne 1200 m, kde plody dozrievajú pomalšie a chuť kvetu je plnšia.
EPÂ (European Preparation) označuje, že všetky zrná sú ručne triedené, aby sa odstránili všetky chybné zrná a cudzorodé látky.
Čo je špecialitou GourmetKi¡va?
Je to vínna káva, ktorú sme starostlivo vybrali a pražiareň Beansmith ju pre vás upravila na mieru. Existuje mnoho definícií, ale SCA (Wine and Spirits Association) výslovne uvádza, že ide o víno, ktoré v odbornom hodnotenízískalo najmenej 80 bodov zo 100 a neobsahuje žiadne viditeľné chuťové chyby. V prípade našich vín vždy nájdete 100 % transparentnosť (farma, dovozca, pražiareň a predajca).
V čom sa víťazné kvety líšia od ostatných?
V kvetoch neočakávajte žiadnu výraznú horkosť, pretože sú pražené ľahšie ako bežné kvety. Spravidla v nich môžete nájsť ovocnejšiu chuť. Všetky naše kvety sú primárne určené na domácu prípravu, napríklad filtrovanej kávy, ale to neznamená, že nemôžu byť zaujímavé v moka konvičke.
Čo vás na tejto káve zaujalo?
Špecialitou, chceli sme mať v našom portfóliu kávu s anaeróbnou fermentáciou. Čo je to anaeróbna fermentácia? Anaeróbna fermentácia prebieha tak, že sa fermentačná nádoba umiestni do prostredia s obmedzeným prístupom kyslíka a fermentuje sa tam. Tento proces zvýrazňuje mnohé chute kvetu. Výsledné chute tak môžu byť pomerne divoké. Každopádne sa oplatí túto špecialitu vyskúšať.
Informácie od pestovateľa
José Gutiérez je farmár tretej generácie. Po tom, čo sa jeho rodina v 80. rokoch minulého storočia vrhla na poľnohospodárstvo, José sa v roku 2005 inšpiroval rastúcim záujmom o špeciality a kvalitu a s nadšením sa vrátil do tohto odvetvia.
Kvety na farme Finca Vista Hermosa rastú v tieni, ktorú poskytujú pôvodné druhy stromov, ktoré slúžia ako domov pre miestnu faunu. Šesť mesiacov sucha pomáha stromom koncentrovať cukry v kríkoch,
Josí© je zástancom ochrany životného prostredia, preto používa udržateľné poľnohospodárske postupy. Farma využíva holistický ekologický systém, ktorý spája poznatky z mikrobiológie s rastlinami. Vo svojich postupoch spája vedecké poznatky s poľnohospodárskou múdrosťou, aby chránil a zachoval svoje plodiny pred chorobami a škodcami.
Zber úrody sa tiež vykonáva ručne. Po zbere sa skladuje v uzavretých nádobách a necháva sa anaeróbne kvasiť. Po© sa položí na terasu a nechá sa schnúť 14 až 20 dní. Prvých niekoľko dní sa suší 20 až 30 minút. Počas sušenia sa trikrát pohrabú, aby sa zabezpečilo rovnomerné sušenie. Potom sa vysušené telá uložia a prevezú do sušiarne Beneficio El Carmen v Conception de Ataco v Ahuachapapene. Kvetina potom odpočíva 60 až 150 dní a potom sa prevezie.
Mohlo by vás zaujať aj
LB PLACEHOLDER