GourmetCoffee Specialty Kolumbia El Agrado Honey 250g
GourmetCoffee Specialty Kolumbia El Agrado Honey 250g
GourmetCoffee Specialty Kolumbia El Agrado Honey 250g
GourmetCoffee Specialty Kolumbia El Agrado Honey 250g
GourmetCoffee Specialty Kolumbia El Agrado Honey 250g
GourmetCoffee Specialty Kolumbia El Agrado Honey 250g
GourmetCoffee Specialty Kolumbia El Agrado Honey 250g
GourmetCoffee Specialty Kolumbia El Agrado Honey 250g

GourmetCoffee Specialty Kolumbia El Agrado Honey 250g

Vypredané
13,90 €
S DPH

Spracovanie medu dodáva káve špecifickú sladkosť, ktorá nie je v Kolumbii veľmi bežná. Výnimočná káva, ktorú sa oplatí ochutnať. Chuť: červené ríbezle - lesné plody - jablkový koláč

Chcete kávu namlít?
Vypredané
detail_vyhody_heureka.png Hodnotenie na Heureke 98% detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Všetko skladom detail_vyhody_cerstve_prazena.png Káva pražená každý týždeň
Odporúčaná príprava
Filtr
Spôsob spracovania
Honey
Kyslosť
stredná
Stupeň praženia
svetlé
Kávovník
100% Arabica
Dátum praženia
2025-02-13
 

Nadmorská výška: 1 730 m n. m.

Región: El Agrado, Piendamo, Cauca

Odroda: Colomba, Castillo a Caturra

Farma : El Agrado

Skóre pri kupovaní: 87,5

Spracovanie: med

Pražiareň: Beansmith

Čo je gurmánska kávová špecialita?

Je to výberová káva, ktorú sme starostlivo vybrali a pražiareň Beansmith ju pre nás upražila. Existuje mnoho definícií, SCA (Select Coffee Association) konkrétne uvádza, že ide o kávu, ktorá v odbornom hodnotenízískala najmenej 80 bodov zo 100 a neobsahuje žiadne významné chuťové chyby. Pri našich výberových kávach vždy nájdete aj 100 % transparentnosť (farmy, dovozca, pražiareň a predajca).

Čo je na našich výberových kávach iné?

Nečakajte výraznú horkosť kávy, pretože sú pražené ľahšie ako bežné kávy. Spravidla v nich nájdete viac ovocných chutí. Všetky naše kávy sú primárne určené na domácu prípravu ako filtrovaná káva, ale to neznamená, že nemôžu byť zaujímavé v moka kanvici.

Prečo sme si vybrali práve túto kávu? Spracovanie medu nie je v Kolumbii bežné

Spracovanie medu, je veľmi zaujímavá metóda odlupovania zrna od šupky, pričom na zrne zostáva trochu dužiny. Káva sa potom suší s týmto zvyškom a potom sa praží tu v Českej republike. Tá trocha šupky práve dodáva zaujímavú bobuľovitú a sladkú chuť.

Informácie od pestovateľa

Združenie Asociación de Caficultores del Centro del Cauca por la Paz - ACC má 77 členov s priemernou rozlohou 1,5 hektára, s nadmorskou výškou od 1 700 do 2 100 metrov, a každý člen, ktorý vstúpil, je presvedčený o sile združenia, ktorého hlavným cieľom je boj proti chudobe a sociálnym konfliktom v regióne. Združenie pomáha svojim členom s obchodnými stratégiami a technológiami súvisiacimi s pestovaním; každý člen má však možnosť rozhodnúť sa, ako spracuje svoju kávu pomocou inovatívnych fermentácií.

Odrody kávy, ktoré členovia pestujú, sú castillo, cenicafé, tabi, bourbon, caturra a colombia.

Väčšina sušenia sa vykonáva pomocou parabolických a mechanických síl.

Spracovanie kávy

1) Káva sa zbiera veľmi zrelá, takže obsah cukru je vyšší.

2) Proces plávajúcej kávy: plávajúce kávy sa odstránia, aby na spracovanie zostali len zrelé kávy.

3) Proces fermentácie čerešní počas 12 hodín v premývacej nádrži.

4) Káva sa pomelie a umiestni sa do prijímacieho tanku na 36-hodinovú fermentáciu v muscilage.

5) Proces sušenia: Čerešne sa premiestnia do parabolického sušiaceho systému, kým sa nedosiahne 10 % vlhkosti (5 - 6 dní).

EAN: 8594206183282

Mohlo by vás zaujať aj

LB PLACEHOLDER