GourmetCoffee Specialty Guatemala Comal ESP 250g
Plné a husté espresso s príjemnou sladkosťou a jemnou osviežujúcou horkosťou v závere. Dokonale vyvážená chuť pre skutočný pôžitok. Chuť: čerešňový džem - brusnica - horká čokoláda
Nadmorská výška: 1 400 - 2 000 m n. m.
Región: Caserío San Juan, Aldea El Palmar, San Pedro Necta
Odroda: Bourbon, Catuai, Caturra, Pache
Poľnohospodársky podnik: Asociación Civil Comercializadora Maya Alternativa (COMAL)
Mesiace zberu: november - apríl
Pražiareň: Beansmith
Čo je gurmánska kávová špecialita?
Je to skutočná špeciálna káva, ktorú pre nás starostlivo vyberá a praží výberová pražiareň Beansmith. Existuje mnoho definícií, jedna z tých konkrétnejších od SCA (Select Coffee Association) uvádza, že ide o kávy, ktoré v odbornom hodnotení získali aspoň 80 bodov zo 100 a nemajú presne uvedené chuťové chyby. Pri našich výberových kávach nájdete aj 100 % transparentnosť (farmy, dovozca, pražiareň a predajca).
Čo je na našich výberových kávach iné?
Nečakajte výraznú horkosť kávy, pretože sú pražené ľahšie ako bežné kávy. Tieto kávy sú pražené predovšetkým na espresso, ale to neznamená, že nemôžu byť zaujímavé v moka kanvici.
Tip na prípravu
Nepíšeme presnú hrubosť mletia, pretože každý mlynček ju má inú, ale môžete skúsiť mletie, aby ste dostali približne to, čo máme nižšie. Je to však naozaj jeden z mnohých rôznych prípadov. Je to len taký odrazový mostík.
Odporúčaná príprava 16 g kávy / 35 ml výstupu za približne 30 s
Informácie od dovozcu
Organizácia FECCEG (Federación Comercializadora de Café Especial de Guatemala) vznikla v roku 2006 ako reakcia na kávovú krízu. Jej poslaním je podporovať komunity produkujúce kávu, uľahčovať prístup na trhy a zlepšovať logistiku súvisiacu s vývozom. Organizácia poskytuje technické poradenstvo, podporuje diverzifikáciu plodín, ponúka programy poľnohospodárskej odbornej prípravy a pomáha pri udeľovaní certifikátov, ako sú ekologické a Fairtrade.
Hoci káva zostáva hlavnou plodinou týchto komunít, pestujú aj med, ovocné stromy a plodiny pre vlastnú potrebu, ako je kukurica a fazuľa. Okrem toho vysádzajú stromy na podporu biodiverzity a ochranu vodných zdrojov. Pestujú tiež kvety a rastliny, ktoré lákajú včely a pomáhajú zvyšovať produkciu medu.
Každý pestovateľ spracováva a suší kávu individuálne na malých terasách. Majú vlastné pražičky, fermentačné nádrže a umývacie systémy. Spoločnosť COMAL potom od členov zbiera vysušenú pergamenovú kávu a odváža ju do sušiarne FECCEG v Quetzaltenangu. Tu tím kontroly kvality analyzuje každú dávku, ktorá sa v závislosti od kvality predáva buď ako mikrolot alebo sa mieša s inými kávami z rovnakej organizácie a kategórie.
EAN: 8594206184012
Mohlo by vás zaujať aj
LB PLACEHOLDER