GourmetCoffee Specialty Euphoria Espresso 250g
Vyvážené espresso so strednou kyslosťou, to je to, čo charakterizuje zmes dvoch skvelých výberov z Južnej Ameriky. Chuťový profil: sušené mango, lieskový orech, nugát
Čo nás na tejto káve zaujalo?
Po espresso pick ste volali už dlho, chvíľu nám trvalo, kým sme niečo vyladili a je to tu :-) Kávu možno použiť v pákových aj automatických kávovaroch. Spojili sme 2 výbery kávy, aby sme získali to najlepšie z nich pre vyvážené espresso so strednou kyslosťou.
Chuťový profil: sušené mango, lieskový orech, nugát
70 Razillas Minas GeraisNadmorskávýška: 1100 Spôsobspracovania: prírodnýLokalita: MinasGerais:
Odroda: Minas Gerais, Brazília:
Pražiareň: Beansmith
30% Peru El ZorzalNadmorskávýška: 1850 Spôsobspracovania: pranieLokalita: Peru:
Odroda: Chirinos, San Ignacio
Skóre: 84Pražiareň: Beansmith
Čo je GourmetCoffee Specialty?
Je to skutočná špeciálna káva, ktorú pre nás starostlivo vybrala a upražila výberová pražiareň Beansmith. Existuje mnoho definícií, jedna z tých konkrétnejších od SCA (Select Coffee Association) uvádza, že ide o kávy, ktoré v odbornom hodnotení získali aspoň 80 bodov zo 100 a nemajú presne uvedené chuťové chyby. Pri našich výberových kávach nájdete aj 100 % transparentnosť (farmy, dovozca, pražiareň a predajca).
Čo je na našich výberových kávach iné?
Nečakajte výraznú horkosť kávy, pretože sú pražené ľahšie ako bežné kávy. Tieto kávy sú pražené predovšetkým na espresso, ale to neznamená, že nemôžu byť zaujímavé v moka kanvici.
Tip na prípravu
Nepíšeme presnú hrubosť mletia, pretože každý mlynček ju má inú, ale môžete skúsiť mletie, aby ste dostali približne to, čo máme nižšie. Je to však naozaj jeden z mnohých rôznych prípadov. Je to len taký odrazový mostík.
espresso 20 g, 60 ml spolu za 30 sekúnd
Informácie od dovozcu
Peru El Zoral
Sujeily Perez je mladý profesionálny producent s podnikateľským a inovatívnym duchom, ktorý sa pestovaniu kávy venuje už 4 roky. Jeho farma "El Zorzal" sa nachádza v sektore Alto Shimanilla, len 5 minút od okresu Chirinos, a leží v nadmorskej výške 1850 metrov. Názov farmy "El Zorzal" pochádza od domorodého vtáka peruánskych Ánd, ktorý žije len v tejto oblasti v okrese Chirinos v provincii San Ignacio v regióne Cajamarca.
Káva sa na tejto farme zbiera ručne a potom sa triedi podľa kvality a hustoty. Potom nasleduje proces prania a rozvlákňovania. Po rozvláknení sa káva podrobí 42-hodinovému procesu fermentácie, po ktorom sa umyje a prevonia v pergamene. Nakoniec sa káva suší, čo trvá približne 12 až 18 dní v solárnej sušičke. Po vysušení sa káva uskladní v plastových vreciach na palete.
Brazília Minas Gerais
Ide o kávu zozbieranú v slávnom regióne Minas Gerais. Dosahuje kvalitu NY2, ktorá pripúšťa len veľmi malý počet chýb. Káva má veľkosť 17/18 - druhú najväčšiu kávu, ktorú môžete kúpiť z Brazílie. Ide teda o veľmi kvalitnú arabiku s konzervatívnejšou chuťou.
EAN: 8594206182834
Mohlo by vás zaujať aj
LB PLACEHOLDER