GourmetCoffee Specialty - Etiópia Tesfa DECAF - bez kofeínu 250g
Výnimočná káva bez kofeínu. Nie kolumbijská, ktorú majú všetci, ale etiópska. Chuť:karamel - obilniny - lieskový orech - čokoláda
Chuťový profil: karamel - obilniny - lieskové oriešky - čokoláda Nadmorská výška
: 2000-2100 m n. m.Spôsob spracovania
: perlivá voda bez kofeínu (proces CO2)
Lokalita: Agaro, Jimma, západná EtiópiaOdroda
:
Je
to
skutočná špeciálna káva, ktorú pre nás starostlivo vybrala a upražila selektívna pražiareň Be
ansmith
.
Existuje mnoho definícií, jedna z tých konkrétnejších od SCA (Select Coffee Association) uvádza, že ide o kávy, ktoré v odbornom hodnotení získali najmenej 80 bodov zo 100 a nemajú presne uvedené chuťové chyby. Pri našich výberových kávach nájdete aj 100 % transparentnosť (farmy, dovozca, pražiareň a predajca).
Dobrá káva bez kofeínu odkiaľkoľvek inde ako z Kolumbie? Áno, etiópska!
!!
Možno ste si všimli, že bezkofeínové kávy sú snáď z 95 % z Kolumbie, pre niekoho, kto rád pije kávu bez kofeínu, sa to po chvíli stane dosť nudné. A tak sme hľadali niečo špeciálne, až sme našli kávu bez kofeínu z Etiópie, spracovanú netradičnou metódou CO2 (pozri nižšie). A aby toho nebolo málo, káva má naozaj zvláštnu chuť, nehľadajte v nej žiadnu kyslosť, ale popcornovú, karamelovú chuť.
výnimočný spôsob odstraňovania kofeínuTento
proces prvýkrát objavil vedec Kurt Zosel v Inštitúte Maxa Plancka pre výskum uhlia v roku 1967, keď skúmal nové spôsoby separácie zmesí látok. Proces CO2 je prirodzený proces odkofeinovania a dosahuje 99,9 % účinnosť. Ide o šetrný proces, pri ktorom sa tekutý CO2 zameriava na kofeín v káve. Vďaka tomu zostáva chuť kávy dokonalá! Tento proces je úplne prírodný a certifikovaný ako ekologický. Tento proces však trvá najdlhšie, 6 až 7 dní. Kofeín získaný z kávy sa rafinuje a predáva do priemyslu nealkoholických nápojov.
spôsob, akým tento proces prebieha, znamená, že ostatné zlúčeniny v zelených kávových zrnách zostávajú nedotknuté
, čo znamená, že
dekofeinizácia nemá žiadny vplyv na chuť a vôňu konečného produktu.
Oxid uhličitý
je veľmi selektívny a neextrahuje sacharidy a bielkoviny v zelených zrnách, ktoré prispievajú k chuti a aróme.
Tip na prípravuNapíšeme
presnú
hrubosť mletia, pretože každý mlynček to robí inak, ale môžete skúsiť mletie tak, aby ste dostali približne to, čo my nižšie. Je to však naozaj jeden z mnohých rôznych prípadov.
Je to len odrazový mostík
.
Dripper - 18g -kruhový mlyn, kde spracováva kávu zo svojej farmy a od pestovateľov, ktorú skladuje oddelene a suší na vyvýšených záhonoch neďaleko svojho domu. Mustefovi pestovatelia sú susedia a každý z nich má 4 až 10 hektárov pôdy. Spracúva prírodnú aj pranú kávu a všetku kávu suší v polotieni. Predpokladáme, že Mustefa bude mať k dispozícii približne 600 vriec. Vďaka priamej spolupráci s dovozcom Falcon dokážeme oveľa zefektívniť dodávateľský reťazec a maximalizovať množstvo peňazí, ktoré sa vrátia späť k výrobcom.
EAN: 8594206182711
Mohlo by vás zaujať aj
LB PLACEHOLDER