GourmetCoffee Specialty - Etiópia Tesfa DECAF - bez kofeínu 250g
GourmetCoffee Specialty - Etiópia Tesfa DECAF - bez kofeínu 250g

GourmetCoffee Specialty - Etiópia Tesfa DECAF - bez kofeínu 250g

Vypredané
10,90 €
S DPH

Výnimočná káva bez kofeínu. Nie kolumbijská, ktorú majú všetci, ale etiópska. Chuť:karamel - obilniny - lieskový orech - čokoláda

Chcete kávu namlít?
Vypredané
detail_vyhody_heureka.png Hodnotenie na Heureke 98% detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Všetko skladom detail_vyhody_cerstve_prazena.png Káva pražená každý týždeň
Zakúpením tohto produktu získate 12 bodov. Váš košík bude obsahovať celkom 12 bodov, ktoré je možné previesť na poukaz v hodnote 0,52 €.
Spôsob spracovania
Premyté (washed)
Kyslosť
nízka
Stupeň praženia
svetlé
Kávovník
100% Arabica
 

Chuťový profil: karamel - obilniny - lieskové oriešky - čokoláda Nadmorská výška

: 2000-2100 m n. m.Spôsob spracovania

: perlivá voda bez kofeínu (proces CO2)

Lokalita: Agaro, Jimma, západná EtiópiaOdroda

:

Je

to

skutočná špeciálna káva, ktorú pre nás starostlivo vybrala a upražila selektívna pražiareň Be

ansmith

.

Existuje mnoho definícií, jedna z tých konkrétnejších od SCA (Select Coffee Association) uvádza, že ide o kávy, ktoré v odbornom hodnotení získali najmenej 80 bodov zo 100 a nemajú presne uvedené chuťové chyby. Pri našich výberových kávach nájdete aj 100 % transparentnosť (farmy, dovozca, pražiareň a predajca).

Dobrá káva bez kofeínu odkiaľkoľvek inde ako z Kolumbie? Áno, etiópska!

!!

Možno ste si všimli, že bezkofeínové kávy sú snáď z 95 % z Kolumbie, pre niekoho, kto rád pije kávu bez kofeínu, sa to po chvíli stane dosť nudné. A tak sme hľadali niečo špeciálne, až sme našli kávu bez kofeínu z Etiópie, spracovanú netradičnou metódou CO2 (pozri nižšie). A aby toho nebolo málo, káva má naozaj zvláštnu chuť, nehľadajte v nej žiadnu kyslosť, ale popcornovú, karamelovú chuť.

výnimočný spôsob odstraňovania kofeínuTento

proces prvýkrát objavil vedec Kurt Zosel v Inštitúte Maxa Plancka pre výskum uhlia v roku 1967, keď skúmal nové spôsoby separácie zmesí látok. Proces CO2 je prirodzený proces odkofeinovania a dosahuje 99,9 % účinnosť. Ide o šetrný proces, pri ktorom sa tekutý CO2 zameriava na kofeín v káve. Vďaka tomu zostáva chuť kávy dokonalá! Tento proces je úplne prírodný a certifikovaný ako ekologický. Tento proces však trvá najdlhšie, 6 až 7 dní. Kofeín získaný z kávy sa rafinuje a predáva do priemyslu nealkoholických nápojov.

spôsob, akým tento proces prebieha, znamená, že ostatné zlúčeniny v zelených kávových zrnách zostávajú nedotknuté

, čo znamená, že

dekofeinizácia nemá žiadny vplyv na chuť a vôňu konečného produktu.

Oxid uhličitý

je veľmi selektívny a neextrahuje sacharidy a bielkoviny v zelených zrnách, ktoré prispievajú k chuti a aróme.

Tip na prípravuNapíšeme

presnú

hrubosť mletia, pretože každý mlynček to robí inak, ale môžete skúsiť mletie tak, aby ste dostali približne to, čo my nižšie. Je to však naozaj jeden z mnohých rôznych prípadov.

Je to len odrazový mostík

.

Dripper - 18g -kruhový mlyn, kde spracováva kávu zo svojej farmy a od pestovateľov, ktorú skladuje oddelene a suší na vyvýšených záhonoch neďaleko svojho domu. Mustefovi pestovatelia sú susedia a každý z nich má 4 až 10 hektárov pôdy. Spracúva prírodnú aj pranú kávu a všetku kávu suší v polotieni. Predpokladáme, že Mustefa bude mať k dispozícii približne 600 vriec. Vďaka priamej spolupráci s dovozcom Falcon dokážeme oveľa zefektívniť dodávateľský reťazec a maximalizovať množstvo peňazí, ktoré sa vrátia späť k výrobcom.

EAN: 8594206182711

Mohlo by vás zaujať aj

LB PLACEHOLDER

🎄 Žiaľ, už nevieme doručiť balík do Vianoc. E-shop naďalej odosiela objednávky každý deň ➡️ Viac informácií