Fiftybeans Kenya Ladhatunda, 200g
Fiftybeans Kenya Ladhatunda, 200g

Fiftybeans Kenya Ladhatunda, 200g

Vypredané
14,90 €
S DPH

Čerstvo pražená káva z brnenskej pražiarne kávy Fiftybeans.

Príchuť: LEVANDULE - Jasmine - CITRUS - WOOD FRUIT

Chcete kávu namlít?
Vypredané
detail_vyhody_heureka.png Hodnotenie na Heureke 98% detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Všetko skladom detail_vyhody_cerstve_prazena.png Káva pražená každý týždeň
Spôsob spracovania
Premyté (washed)
Kyslosť
stredná
Stupeň praženia
stredné
Kávovník
100% Arabica
 

Príbeh kávy od farmárov z Pearless Estate od Romana z Fiftybeans

Keňské kávy sú skvelé. V skutočnosti je na svete len málo káv, ktoré tak pekne kombinujú šťavnatú chuť s hustými karamelovými tónmi, ale... To je to, čo sa časom stane nudným. A práve preto som si tento rok povedal, že vám dám ochutnať to, čo by som nazval ďalšou úrovňou africkej kávy.

Mnohí poľnohospodári v Keni nie sú ochotní experimentovať so spracovaním čerešní. Dôvody sú najmä ekonomické. Rastúce náklady na takmer všetko sa, samozrejme, odrážajú aj v kávovom priemysle, a preto sa poľnohospodári obávajú možného zničenia ich úrody týmito experimentmi. Našťastie som pri svojom výbere narazil na tento pozemok od farmárov z Pearless Estate, súkromnej farmy. Rozhodli sa spracovať časť svojej úrody metódou predĺženej fermentácie.

Čerešne najprv ručne pozbierali a uzavreli do plastových vriec na 80 hodín. Čerešne sa potom ošúpali, umyli a osušili. S kávou tento experiment doslova zázračne fungoval.

Keď je horúci, pripomína tento skvost najlepšie sladké drievko. Ako sa postupne ochladzuje, začínajú sa objavovať tóny levandule, jazmínu, citrusov a lesných plodov. Takže koho už omrzel kenský ríbezľový sirup, toto je káva pre vás!

Na praženie tejto kávy používam pražičku Loring S15 Falcon, ktorá ako hlavný zdroj rozptylu tepelnej energie využíva konvekciu alebo horúci vzduch. To mi umožňuje veľmi precízne pracovať s chuťovými nuansami tejto kávy, a tak môžem zachovať vysokú šťavnatosť, ale aj sladkosť.

Pri filtrovanej káve používajte zrnkovú kávu vždy najskôr 7 dní od dátumu praženia. Po prvom otvorení nechajte balenie "vyvetrať" aspoň 4 hodiny pred prípravou kávy. Tým sa zabráni nežiaducim horkým tónom v chuti.

Balenie je naplnené dusíkom určeným na potravinárske účely, ktorý spomaľuje oxidáciu zŕn, takže káva si zachová svoj charakter aj 45 dní po pražení.

Krajina.

Nadmorská výška: 1600 m n. m.

Rozmanitosť: Batian Ruiru 11

Spracovanie: umyté

Profil chuti: LEVANDULE - JASMIN - CITRUS - WOOD FRUIT

EAN: 20032003

Mohlo by vás zaujať aj

LB PLACEHOLDER