Fiftybeans Keňa Riakiberu, 200g
Čerstvo pražená káva z brnenskej pražiarne kávy Fiftybeans.
Príchuť.
Príbeh kávy od farmárov z Kamacharie
Opäť je tu jedno z najkrajších období roka. A ktorý to je? Sezóna afrických káv!
Prvým tohtoročným exemplárom je táto ríbezľová dobrota. Vyrába ho komunita poľnohospodárov nazývaná Kamačaria, ktorá spolupracuje so spracovateľským závodom Riakiber.
Čerešne pracovníci najprv ručne pozbierali, roztriedili, ošúpali a potom 24 hodín fermentovali vo veľkých nádržiach. Fermentácia v prípade kenských káv slúži skôr na odstránenie zvyškov dužiny než na úpravu chuťového profilu, ale spracovateľské závody v Keni už experimentujú aj s touto metódou. Miestny terroir je však taký bohatý, že to nie je potrebné. Káva sa štandardne suší 20 dní na vyvýšených záhonoch.
A ako vlastne chutí? Tak ako každý rok. Je to absolútna bomba! Je to všetko, čo si od kenskej kávy želáte. Ríbezle, maliny, vanilka, jahody, rebarbora, egreše. Absolútna šťavnatá lahoda. Na čo čakáte?
Filtrovanú kávu používajte vždy najskôr 7 dní od dátumu praženia. Tým sa zabráni nežiaducim horkým tónom v chuti.
Balenie je naplnené dusíkom potravinárskej kvality, ktorý spomaľuje oxidáciu zŕn, takže káva si zachová svoj charakter aj 45 dní po pražení.
Krajina.
Nadmorská výška: 1600 m n. m.
Rozmanitosť: Batian, Ruiru 11, SL28
Spracovanie: umyté
Profil príchute: RYBA - MALINY - VANILLA - Slamové bobule - REBARBORA - ANGRESS
Mohlo by vás zaujať aj
LB PLACEHOLDER