Father's Coffee Etiópia Beshasha 300g
Father's Coffee Etiópia Beshasha 300g
Father's Coffee Etiópia Beshasha 300g
Father's Coffee Etiópia Beshasha 300g
Father's Coffee Etiópia Beshasha 300g
Father's Coffee Etiópia Beshasha 300g

Father's Coffee Etiópia Beshasha 300g

Vypredané
17,90 €
S DPH

Výrazná, ale vyvážená citrusová chuť, ktorá je osviežujúca a nikdy neomrzí. Táto káva prináša intenzívny, svieži zážitok s dlhotrvajúcou ľahkosťou, vďaka ktorej sa k nej budete radi vracať. Čierny čaj s citrónom - broskyňový džem

Chcete kávu namlít?
Vypredané

Príslušenstvo

detail_vyhody_heureka.png Hodnotenie na Heureke 98% detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Všetko skladom detail_vyhody_cerstve_prazena.png Káva pražená každý týždeň
Odporúčaná príprava
Filtr
Spôsob spracovania
Premyté (washed)
Kyslosť
stredná
Stupeň praženia
svetlé
Kávovník
100% Arabica
 

Krajina.

Región: Jimma, Oromia

Spracovateľský závod: Beshasha

Nadmorská výška: 2040 m n. m.

Odroda: pôvodné etiópske odrody

Spracovanie: umývanie

Výrobca:

Mustefa Abakeno hospodári v regióne Jimma neďaleko Agaro a je známy svojím inovatívnym prístupom k pestovaniu kvalitnej kávy. V roku 2018 získal vývoznú licenciu a založil spracovateľskú stanicu Beshasha, kde spracováva nielen svoju vlastnú úrodu, ale aj kávu miestnych farmárov. Vďaka precíznemu zberu, fermentácii a sušeniu sa jeho kávy vyznačujú výnimočnou kvalitou a komplexným profilom s tónmi zrelého ovocia a kvetov. Mustefa okrem toho podporuje udržateľné poľnohospodárstvo a aktívne prispieva k rozvoju poľnohospodárskej komunity v regióne.

Spracovanie:

Mustefa používa malý depulper na odstránenie šupiek a dužiny počas prania. Vzhľadom na obmedzené množstvo vody a priestoru sa káva fermentuje len krátko,približne 8 hodín, a potom sa suší 13 až 16 dní v závislosti od počasia. Výsledkom je káva s charakterom pripomínajúcim medovú metódu. Beshasha spracováva na stanici nielen vlastnú úrodu, ale aj kávu od susedných poľnohospodárov s plantážami s rozlohou 4 až 10 hektárov. S rastúcim dopytom otvoril v roku 2020 druhú stanicu Kabira, ktorá sa zameriava na prírodné a anaeróbne spracovanie.

Odroda:

V tejto oblasti sa pestujú tradičné etiópske odrody ("Heirloom"), ktoré rastú v tieni stromov. Sú cenené pre svoju bohatú chuť a schopnosť prispôsobiť sa miestnym podmienkam. Vďaka nadmorskej výške 2150 - 2200 m n. m. sa z miestnych kávovníkov získavajú zrná s výrazným a jedinečným chuťovým profilom.

EAN: 2906

Mohlo by vás zaujať aj

LB PLACEHOLDER