Father's Coffee Ethiopia Lalesa 300g
Father's Coffee Ethiopia Lalesa 300g
Father's Coffee Ethiopia Lalesa 300g
Father's Coffee Ethiopia Lalesa 300g

Father's Coffee Ethiopia Lalesa 300g

Vypredané
18,90 €
S DPH

Etiópska káva Lalesa vyniká sladkou plnosťou a jemnou kyslosťou vďaka starostlivému suchému spracovaniu, ktoré zachováva jej bohatý charakter.

Čučoriedka - citrón - tvarohový koláč

Chcete kávu namlít?
Vypredané
detail_vyhody_heureka.png Hodnotenie na Heureke 98% detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Všetko skladom detail_vyhody_cerstve_prazena.png Káva pražená každý týždeň
Odporúčaná príprava
Filtr
Spôsob spracovania
Suché (natural)
Kyslosť
stredná
Stupeň praženia
svetlé
Kávovník
100% Arabica
Dátum praženia
 

Krajina.

Región: Lalesa, Gebed

Stanica : Lalesa Site

Nadmorská výška: 2150 - 2200 m n. m.

Rozsah: Dedičstvo:

Spracovanie: prírodné

Produkcia etiópskej kávy sa delí na tri obdobia: Bega (október - január) je rozhodujúca pre zber, Belg (február - máj) prináša dažde potrebné na kvitnutie a Krempt (jún - september) zahŕňa búrky, ktoré podporujú dozrievanie. Spoločnosť Ephtah Specialty Coffee sa zameriava na udržateľnosť a podporu žien v kávovom priemysle; jej farma Lalesa zamestnáva až 250 ľudí a má najväčšiu sušiareň v regióne.

Kávové čerešne prechádzajú procesom plávania, pri ktorom sa ponoria do vody a nezrelé plody vyplávajú na povrch. Kvalitné čerešne sa sušia na lôžkach 12 až 15 dní, pričom miestne ženy ručne zbierajú zelené zrná. Po vysušení sa káva prepravuje do Addis Abeby a potom do Džibutska na vývoz. Spoločnosť Ephtah podporuje aj sociálne projekty, ako je denné centrum pre deti farmárov a program Ama Commitment, ktorý pomáha ženám v kávovom priemysle.

V oblasti sa v tieni stromov, najmä nepravého banánovníka Ensete, pestujú pôvodné etiópske odrody kávy "Heirloom". Tieto odrody sú cenené pre svoju komplexnú chuť a prispôsobivosť miestnym podmienkam. Kávovníky rastú v nadmorskej výške 2150 - 2200 m, čo prispieva k ich jedinečnému profilu. Okrem kávy pestujú poľnohospodári aj banánovník Ensete, ktorý sa používa na výrobu miestneho pokrmu Kocho.

Mohlo by vás zaujať aj

LB PLACEHOLDER