Beansmiths Honduras San Rafael 250g
Beansmiths Honduras San Rafael 250g

Beansmiths Honduras San Rafael 250g

Skladom
14,90 €
S DPH

Káva s plnou, jemne sladkou a korenistou chuťou, ktorá vás doslova pohltí svojimi nuansami.

Chuť: sušená slivka - badyán - kakaové bôby

Chcete kávu namlít?
Na sklade > 5 ks, doručené k vám 5.11.2025

detail_vyhody_heureka.png Hodnotenie na Heureke 98% detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Všetko skladom detail_vyhody_cerstve_prazena.png Káva pražená každý týždeň
Odporúčaná príprava
Filtr
Spôsob spracovania
Premyté (washed)
Kyslosť
stredná
Stupeň praženia
svetlé
Kávovník
100% Arabica
Dátum praženia
 

Krajina: Honduras

Poľnohospodársky podnik: San Rafael

Odroda: Parainema

Nadmorská výška: 1300 m n. m.

Oblasť: Corquin, Copan

Kyslosť: Stredná kyslosť

Skóre pri kupovaní: 85+

Spôsob spracovania: pranie s predĺženou fermentáciou

Odporúčaná príprava: Filter

Norma Iris Fiallos je majiteľkou farmy San Rafael, ktorá sa nachádza v severozápadnej časti Los Limos v Hondurase. Norma je jedným z najinovatívnejších výrobcov v regióne. Má rozsiahle polia s mnohými rôznymi druhmi arabiky. Jej farma je obklopená borovicovým lesom, ktorý ovplyvňuje kyslosť pôdy a dodáva káve jedinečné chuťové profily. Káva rastie neustále v tieni, a preto sa nachádza len na zlomku farmárovej pôdy.

Celá produkcia putuje do mlyna Aruco, kde sa starostlivo zbiera a podlieha dokonalej kontrole počas celého procesu spracovania. Táto kontrola umožňuje dôsledné spracovanie a znižuje riziko pre poľnohospodára. Mokrý mlyn sa nachádza v nadmorskej výške 800 m n. m., čo stabilizuje proces sušenia v porovnaní s farmami v nadmorskej výške.

Po príchode kávy do mlyna sa zrná starostlivo triedia a triedia podľa procesu spracovania a úrovne použitej na farme. Zrná sa očistia, opláchnu a vytriedia od všetkých nezrelých a prezretých častí. Napríklad naša šarža odrody Paraneima bola najprv zbavená šupiek a potom 72 hodín fermentovala. Potom sa ešte raz dôkladne premyla a zbavila všetkej dužiny.
Káva sa potom sušila na afrických lôžkach 20 až 30 dní v závislosti od počasia, ktoré sa mení z hodiny na hodinu.

Tunajší producenti dostávajú 70 % ceny za mikrodávky hneď po vysušení.

Mohlo by vás zaujať aj

LB PLACEHOLDER