Jednorožec Naughty Dog 200g
Jednorožec Naughty Dog 200g

Jednorožec Naughty Dog 200g

Vypredané
13,90 €
S DPH

Nová zmes jednorožca so strednou kyslosťou v kombinácii Etiópie a Kolumbie.

Marhuľový koktail - Skittles - Pralinky

Chcete kávu namlít?
Vypredané
detail_vyhody_heureka.png Hodnotenie na Heureke 98% detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Všetko skladom detail_vyhody_cerstve_prazena.png Káva pražená každý týždeň
Odporúčaná príprava
Filtr
Spôsob spracovania
Premyté (washed)
Kyslosť
stredná
Stupeň praženia
svetlé
Kávovník
100% Arabica
Dátum praženia
 

Zmes kávy: Kolumbia Diego Bermudez, Etiópia Aricha

Spracovanie .

Nadmorská výška: MIX

Odporúčaná príprava: Filtrácia:

Etiópia Aricha



Pranie: Aricha Spracovanie: PremytáOdroda:

Nadmorská výška: 1850-1880 m n. m.Región: Aricha, Yirgacheffe

Pri tejto metóde sa kávové čerešne ponoria do nádrží s vodou, aby sa oddelili tie, ktoré zostávajú na povrchu, čo poukazuje na ich nezrelosť alebo poškodenie. Potom sa šupky mechanicky odstránia z kávových zŕn v lúpačke, ktoré sa následne podrobia niekoľkohodinovému vodnému kúpeľu, počas ktorého prebieha fermentácia. Po ukončení fermentácie sa zrná sušia na slnku, kým nedosiahnu požadovanú vlhkosť. Tento spôsob spracovania dodáva káve ľahkosť, čistú chuť a sviežu kyslosť, ktorá je pre túto zmes charakteristická.

Kolumbia Diego Bermudez

Farma:
Diego BermudezOdroda:


Spracovanie: premytá fermentáciaHodnotenie prišálkovaní: 88,25 b

Diego pracuje na rodinnej farme v Cauca. Spolu so svojou rodinou sa snažia dosiahnuť úroveň v pražení. Na farme si vybudovali vlastné laboratórium, aby pochopili cupping a praženie, a potom mohli začať vytvárať vlastné fermentačné protokoly, s ktorými experimentovali. Od roku 2015 dosiahli mnoho významných úspechov a ocenení. Diego sa stal skúseným degustátorom a dosiahol kvalifikáciu CQI Level 2 pre spracovanie kávy.

Y-05-Proces
Proces tohto profilu sa začína zberom kávových čerešní v správnom stupni zrelosti. Čerešne sa potom dezinfikujú ozónom a prenesú do fermentačných nádrží, kde prebieha 72-hodinová fermentácia ponorením do vody. Káva sa potom zbaví slizov a hlienov; sliz a dužina sa odvezú do pilotného závodu, kde sa vyrábajú špecifické mikroorganizmy procesu a vytvára sa kultivačné médium obsahujúce prekurzory vôní a chutí fermentácie. Táto kultúra sa fermentuje 36 hodín, aby sa prekurzory pomocou tlaku fixovali na kávové zrná. Potom sa vykoná tepelný šok. Káva sa potom vysuší v odvlhčovači, čím sa zachovajú jemné tóny a zabráni sa nadmernej oxidácii zŕn a nadmernému kvaseniu.

Mohlo by vás zaujať aj

LB PLACEHOLDER