Oolong / polofermentovaný čaj

Polofermentovaný čaj, známy tiež ako oolong, je druh čaju, ktorý sa nachádza medzi zeleným a čiernym čajom. Proces výroby oolongu zahŕňa čiastočnú oxidáciu čajových lístkov, čo mu dodáva jedinečnú kombináciu chutí a arómy. Výroba začína zberom čerstvých lístkov, ktoré sa nechajú vädnúť na slnku. Potom sú lístky jemne premiešavané, čo spúšťa oxidáciu, ale tá je následne zastavená krátkym zahriatím. Tento krok je kľúčový, pretože určuje mieru fermentácie, ktorá môže byť od 10% až do 80%, čo ovplyvňuje konečný charakter čaju. Výsledkom je bohatý a komplexný čaj s chuťou, ktorá kombinuje sviežosť zeleného čaju a hĺbku čierneho čaju.


Najpredávanejšie produkty v kategórii




Zobrazuje sa 1-2 z 2 položiek
Filtrovať podľa
Výrobcovia
Cena
Filter