GourmetCoffee Specialty Etiópia Uraga 250g
GourmetCoffee Specialty Etiópia Uraga 250g
GourmetCoffee Specialty Etiópia Uraga 250g
GourmetCoffee Specialty Etiópia Uraga 250g
GourmetCoffee Specialty Etiópia Uraga 250g
GourmetCoffee Specialty Etiópia Uraga 250g
GourmetCoffee Specialty Etiópia Uraga 250g
GourmetCoffee Specialty Etiópia Uraga 250g
GourmetCoffee Specialty Etiópia Uraga 250g
GourmetCoffee Specialty Etiópia Uraga 250g
GourmetCoffee Specialty Etiópia Uraga 250g
GourmetCoffee Specialty Etiópia Uraga 250g
GourmetCoffee Specialty Etiópia Uraga 250g
GourmetCoffee Specialty Etiópia Uraga 250g
GourmetCoffee Specialty Etiópia Uraga 250g
GourmetCoffee Specialty Etiópia Uraga 250g

GourmetCoffee Specialty Etiópia Uraga 250g

Skladom
14,90 €
S DPH

Anaeróbne fermentovaná káva z regiónu Guji ponúka jedinečný chuťový profil s tónmi papáje, jablčného muštu a pomarančového likéru. Prírodné spracovanie zvýrazňuje jej sladkosť a komplexnosť.

Chcete kávu namlít?
Na sklade > 5 ks, doručené k vám 5.11.2025

detail_vyhody_heureka.png Hodnotenie na Heureke 98% detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Všetko skladom detail_vyhody_cerstve_prazena.png Káva pražená každý týždeň
Odporúčaná príprava
Filtr
Spôsob spracovania
Suché (natural)
Spôsob spracovania
Anaeróbne
Kyslosť
stredná
Stupeň praženia
svetlé
Kávovník
100% Arabica
Dátum praženia
2025-10-20
 

Nadmorská výška: 2250 m n. m.

Región.

Odroda: Dega, Kurume, 74110

Spracovateľská stanica: Haro Wachu

Pražiareň: Beansmith

Spracovanie: prírodné anaeróbne

Skóre kupáže: 87,5

Čo je to kávová špecialita pre labužníkov?

Je to výber káv, ktoré sme starostlivo vybrali a pražiareň Beansmith ich pre nás spracovala. Existuje mnoho definícií, SCA (Select Coffee Association) konkrétne uvádza, že ide o kávy, ktoré v odbornom hodnotenízískali najmenej 80 bodov zo 100 a neobsahujú žiadne výrazné chuťové chyby. Pri našich výberových kávach vždy nájdete aj 100 % transparentnosť (farmy, dovozca, pražiareň a predajca).

Čo je na našich výberových kávach iné?

Nečakajte výraznú horkosť kávy, pretože sú pražené ľahšie ako bežné kávy. Spravidla v nich nájdete viac ovocných chutí. Všetky naše kávy sú primárne určené na domácu prípravu ako filtrovaná káva, ale to neznamená, že nemôžu byť zaujímavé v moka kanvici.

Tip na prípravu

Presnú hrubosť mletia nepíšeme, pretože každý mlynček ju má inú, ale môžete skúsiť mletie, aby ste dostali približne to, čo my nižšie. Je to však naozaj jeden z mnohých rôznych prípadov. Je to len akýsi odrazový mostík.

Kvapkanie 18g (60ml bloom), 250ml spolu za 2:30min.

Informácie od farmára

Táto jedinečná anaeróbna káva pochádza z odľahlej oblasti Uraga v Guji, konkrétne z dediny Haro Wachu, kde miestna stanica spracováva prírodné, prané a anaeróbne kávy. Pestuje sa vo vysokých nadmorských výškach 2 250 metrov a viac, čo dokonale odráža úrodnú pôdu a bujné lesy Uragy. Drobní poľnohospodári tu pestujú odrody 74110 a 74112 v tieni stromov, ako sú Cordia africana, akácie a ensetu. Zber sa zvyčajne vykonáva od novembra do januára. Táto káva je veľmi sledovateľná, pretože čerešne pochádzajú len z 5,2 hektára. Dôkladná starostlivosť a pozornosť venovaná precíznosti experimentálnych metód spracovania vedú k vynikajúcej šálke s vysokou vysledovateľnosťou pôvodu.

Anaeróbna fermentácia je moderná metóda spracovania, pri ktorej sa kávové čerešne fermentujú v úplne uzavretých nádržiach bez prístupu kyslíka. Čerešne sa najprv starostlivo triedia, aby sa oddelili nezrelé, prezreté a zelené plody. Zrelé čerešne sa potom vložia do špeciálnych vriec a pevne sa zlisujú. Kyslík sa odstráni vákuovým systémom a po 18 až 24 hodinách sa začne fermentácia vďaka tlaku CO₂ vo vnútri nádoby. Čerešne kvasia 4 až 15 dní, počas ktorých sa vďaka tlaku sladká chuť dužiny preniká priamo do zŕn. Po ukončení procesu sa farba čerešní zmení z červenej na žltú. Po vybratí z fermentačnej nádoby sa káva suší na afrických lôžkach 15 až 18 dní.

EAN: 8594206184104

Mohlo by vás zaujať aj

LB PLACEHOLDER