Beansmiths Mexiko Huehuetepan 250g
Beansmiths Mexiko Huehuetepan 250g

Beansmiths Mexiko Huehuetepan 250g

Vypredané
16,90 €
S DPH

Káva na všetky typy prípravy. Ponúka jemný, vyvážený chuťový profil, ktorý poteší znalcov aj príležitostných milovníkov kávy. Príchuť: čerešňa - vanilka - tmavý rum

Chcete kávu namlít?
Vypredané
detail_vyhody_heureka.png Hodnotenie na Heureke 98% detail_vyhody_doprava_zdarma.png Doprava zdarma nad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Všetko skladom detail_vyhody_cerstve_prazena.png Káva pražená každý týždeň
Odporúčaná príprava
všetky prípravky
Spôsob spracovania
Suché (natural)
Kyslosť
stredná
Stupeň praženia
stredné
Kávovník
100% Arabica
Dátum praženia
 

Krajina: Mexiko

Farma: Mexiko Huehuetepan

Odroda: Mundo Maya

Nadmorská výška: 1350 m n. m.

Cosautlán de Carvajal, Veracruz

Kyslosť: Stredná kyslosť

Skóre pri kupovaní: 88

Spôsob spracovania: suchý (prírodný)

Odporúčaná príprava: Všetky prípravy

Poznámka baristu : Káva chutí najlepšie, keď ju necháte mesiac odstáť.

Káva pochádza z mexickej farmy Huehuetepan, ktorú vlastní mladý farmár Carlos Cadena. Jeho starý otec získal farmu okolo roku 1950, ale krátko nato zomrel a farmu prevzala Carlosova matka, vtedy veľmi mladá. Po smrti svojho starého otca čelila mnohým ťažkým situáciám. Jej matka pokračovala v tradičnom spôsobe pestovania kávy a zachovala pôvodné odrody, ako napríklad Typica. Keď sa vydala za Carlosovho otca, prevzal farmu on. Jeho otec začal meniť tradičné metódy pestovania kávy, postupne prispôsoboval rodinnú farmu svojim potrebám, presádzal kávovníky, sadil nové odrody a orezával existujúce rastliny. Carlos sa o rodinný podnik začal zaujímať po ukončení bakalárskeho štúdia, keď sa vrátil na farmu. Začal separovať rôzne odrody a meniť postupy spracovania kávy.

Farma sa nachádza na okraji rokliny, kde je pôda mäkká a vzdušná s dostatkom zrážok. Roklina je obklopená stromami ako Jinicuil a Pahua, ktoré dodávajú káve jedinečnú chuť a vôňu. O vysokej kvalite kávy a jej dôkladnom spracovaní svedčí 3. miesto v súťaži Mexican Cup of Excellence, ktoré získala zmes odrôd Gesha a Pacamara.

Partia vybraná pražiarňou Beansmith bola spracovaná tradičnou suchou metódou. Tento proces je pomerne jednoduchý. Zrelé čerešne sa zozbierajú, roztriedia podľa hustoty pomocou vody, umyjú sa od nečistôt a potom 20 hodín odpočívajú. Potom sa čerešne presunú na africké lôžka, kde sa niekoľko dní sušia na slnku a pravidelne sa obracajú.

Keď je káva úplne vysušená, zabalí sa do vriec GrainPro a nechá sa približne dva mesiace stabilizovať, aby sa rozvinula jej chuť. Nakoniec sa káva tesne pred vývozom očistí od šupiek.

Mohlo by vás zaujať aj

LB PLACEHOLDER