Džezva (turecká káva)
Džezva na kávu, čiže turecky ibrik či anglicky czezva, je starý spôsob prípravy kávy, ktorý sa dnes využíva najmä v Turecku, avšak turecká káva naberá na popularite aj západných štátoch. Na Slovensku nám to môže vzdialene pripomínať prípravu kávy tzv. turek, ale to nie je rovnaké. V džezve káva nezostáva stáť a neextrahují sa z nej aj nežiaduce látky. Zvláštne je sladenie kávy a pridávanie korenia pri príprave. Vychádza však z dlhej tradície. Na výrobu džezvy sa používajú rôzne zdobené kovové materiály, ale klasické tradičné džezvy sa vyrábajú ručne z medi a sú vo vnútri pocínované. Ponúkame aj džezvy nerez. Pre skvelú chuť je nutná kvalitná káva, a tu my ponúkame. Pražíme ju každý týždeň a dlhšie ju neskladujeme, aby nedegradovala na svoje čerstvosti.
Najpredávanejšie produkty v kategórii
-
1
Turecká káva 500g Kurukahveci Mehmet EfendiPrémiová turecká káva Efendi je ideálna na prípravu v kaviarni a ponúka autentický zážitok z tradične praženej kávy Arabica. Hmotnosť balenia: 500 g mletej kávy.15,90 €
Skladom -
2
Turecká káva 250g Kurukahveci Mehmet EfendiPrémiová turecká káva Efendi určená špeciálne na prípravu v džezve, autentický zážitok z tradičnej praženej kávy arabica. Balenie: 250 g mletej kávy8,90 €
Skladom